Pentru anul viitor, senatorii cer MEF nu mai putin de 123.949.000 lei, adica aproape 37 milioane de euro. Mai mult decat anul trecut si mai mult decat este dispus Guvernul sa dea.

Biroul Permanent al Senatului a luat ieri in discutie varia
Pentru anul viitor, senatorii cer MEF nu mai putin de 123.949.000 lei, adica aproape 37 milioane de euro. Mai mult decat anul trecut si mai mult decat este dispus Guvernul sa dea.

Biroul Permanent al Senatului a luat ieri in discutie varianta revizuita a proiectului de buget pentru anul viitor, "alesii" urmand sa ceara Ministerului Economiei si Finantelor echivalentul a aproape 37 milioane de euro. "S-a apreciat in sedinta Biroului Permanent ca este un buget echilibrat. Speram sa facem fata cu aceste cheltuieli pentru anul viitor", a declarat chestorul social-democrat Ioan Chelaru. Ca in fiecare an, parlamentarii vor mai multi bani decat este dispus Guvernul sa aloce de la bugetul de stat, bazandu-se pe faptul ca oricum proiectele de buget sunt dezbatute si aprobate de ei, astfel ca Executivul nu-si poate permite sa se "puna rau" cu senatorii si deputatii. "Sper ca nu vor mai fi - ca in alti ani - probleme cu Ministerul de Finante. In fiecare an au existat anumite retineri din partea acestui minister legate de proiectul de buget", a atentionat Chelaru, adaugand ca oricum ceea ce vor senatorii ar fi "un buget de austeritate".
Fata de anul 2007, "alesii" ar dori insa cu peste 12 milioane mai mult. Grosul sumei (81,8 milioane de lei) ar urma sa se duca cu titlul de "cheltuieli de personal", fiind programata in 2008 suplimentarea numarului de angajati cu 30 de persoane. Motivatia? Pentru a raspunde "obligatiilor in domeniul legislativ ce decurg din procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana si al schimbului de informatii parlamentare", dar si pentru "organizarea in continuare a activitatii in spatiul detinut in Palatul Parlamentului". 1,3 milioane de lei vor merge pentru acordarea de tichete de masa functionarilor publici parlamentari, iar aproape 3 milioane de lei vor costa, potrivit estimarilor, carburantii si lubrifiantii pentru masinile din dotarea Senatului. Nu in ultimul rand, pentru cazarea "alesilor" care nu domiciliaza in Bucuresti, pentru transportul intern si pentru cazarea ocazionata de deplasarile in tara, senatorii au pus deoparte 7,3 milioane de lei, in vreme ce pentru plimbarile in strainatate au alocat alte 4 milioane de lei. Institutul Revolutiei Romane al lui Ion Iliescu nu a fost nici el uitat, urmand a primi 1,8 milioane de lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.