Inca o sedinta de crestere importanta la Bursa de Valori Bucuresti. Pentru a treia zi consecutiv toti cei patru indici ai pietei au consemnat aprecieri importante, intre ei detasandu-se indicele BET-FI care a castigat peste 3,3%. In componenta indice
Inca o sedinta de crestere importanta la Bursa de Valori Bucuresti. Pentru a treia zi consecutiv toti cei patru indici ai pietei au consemnat aprecieri importante, intre ei detasandu-se indicele BET-FI care a castigat peste 3,3%. In componenta indicelui BET-FI cel mai mult s-au apreciat SIF3 Transilvania, SIF1 Banat Crisana si SIF4 Muntenia.
Pe fondul unei estimari a departamentului de analiza al Erste Bank cu privire la companiile din sectorul petrolier, estimare care in cazul Petrom era ceva mai optimista decat prognoza asupra profitului net data de conducerea companiei la inceputul anului, cotatiile SNP au crescut puternic, ceea ce a propulsat si indicii BET, BET-C si ROTX.
A doua veste buna a zilei de marti este aceea ca lichiditatea tranzactiilor a fost ridicata, cu mult peste media zilnica a ultimelor doua luni. Avem prin aceasta o confirmare a cresterii interesului investitorilor pentru actiunile tranzactionate la BVB si putem presupune ca alaturi de investitorii romani care au fost probabil preponderenti, ieri am avut in piata si ordine din partea investitorilor straini.
Aproape toate sectoarele reprezentate la bursa au consemnat aprecieri in sedinta de marti. De altfel, foarte putine titluri au consemnat scaderi, printre acestea neregasindu-se nici unul dintre cele cu lichiditate si capitalizare ridicate. In topul scaderilor s-au regasit numai companii de dimensiuni medii sau mici precum Bermas, Vrancart sau Armatura.
Faptul ca indicii bursieri externi au consemnat noi maxime istorice in seara precedenta (si ne referim in principal la DJI si Nasdaq 100) a contribuit la cresterea apetitului investitorilor pentru plasamentele bursiere, astfel ca acestia incep din nou sa fie atrasi inclusiv de pietele emergente, cum este cea a Romaniei.
Cata vreme volumele de tranzactionare se vor mentine ridicate, semnalele de evolutie pozitiva a pietei vor continua sa apara. Exista cateva evenimente importante care ar putea perturba evolutia burselor romanesti. Intre evenimentele interne, cele mai importante sunt legate de audierea si votul Parlamentului in cazul candidatilor la conducerea CNVM si de votul asupra motiunii de cenzura. z


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.