Indemnizatia lunara a unui membru (comisar) al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) este de 140 milioane lei vechi, la jumatate fata de salarizarea unor functii similare din Comisia pentru Supravegherea Asigurarilor (CSA) sau Banca Nationa
Indemnizatia lunara a unui membru (comisar) al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) este de 140 milioane lei vechi, la jumatate fata de salarizarea unor functii similare din Comisia pentru Supravegherea Asigurarilor (CSA) sau Banca Nationala a Romaniei (BNR), a declarat miercuri, presedintele CNVM, Gabriela Anghelache, la audierea in comisiile parlamentare de buget-finante, transmite Rompres.

Anghelache a precizat ca multi ani a fost aplicata o politica salariala stransa in CNVM, pana cand s-a constatat ca exista discrepante majore fata de alte institutii similare din sistemul financiar romanesc, precum si fata de alte entitati din piata de capital, autorizate si reglementate de CNVM, ceea ce a condus la plecare unor persoane valoroase din institutie.

Banca Mondiala si Uniunea Europeana au recomandat permanent ca veniturile salariale ale membrilor CNVM sa fie la nivelul celorlalte institutii din sistemul financiar, a precizat Anghelache.

Comisarii CNVM mai au dreptul la un premiu anual, echivalentul unui salariu lunar, iar indemnizatia presedintelui este la acelasi nivel cu cele ale vicepresedintilor si membrilor Comisiei.

Noul presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache, a primit miercuri avizul comisiilor parlamentare de buget-finante pentru un mandat pe cinci ani la conducerea institutiei. Reinvestirea in functie a Gabrielei Anghelache a fost votata in unanimitate de membrii comisiilor, iar in cursul zilei de miercuri va fi dat si votul in plenul Parlamentului.
De asemenea, Comisiile de buget-finante au avizat si mandate de cinci ani pentru Carmen Negoita in functia de vicepresedinte CNVM si pentru Dorina Mihailescu si Claudia Catalina Sava in functia de comisari CNVM.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.