Salariile si starea echipamentelor tehnologice  de la ArcelorMittal Galati sunt inferioare celor de la combinatele siderurgice ale companiei din Cehia si Polonia, a declarat Vidjay Badnaghar, coordonatorul pentru Europa de Est a Arcelor Mittal.
Salariile si starea echipamentelor tehnologice de la ArcelorMittal Galati sunt inferioare celor de la combinatele siderurgice ale companiei din Cehia si Polonia, a declarat Vidjay Badnaghar, coordonatorul pentru Europa de Est a Arcelor Mittal. "Starea echipamentelor tehnice de la combinatele din Cehia si Polonia este mai buna ca in Romania. Noi incercam, prin investitiile care se fac la ArcelorMittal Galati, sa eliminam aceste diferente. In privinta salariilor, daca la ArcelorMittal Galati costul net anual al companiei cu un salariat este de 12000 de dolari, la Combinatul din Polonia suma cheltuita este de 12000 euro, dar aceasta este corelata cu productivitatea muncii si de cerintele economiei din aceasta tara", a declarat Vidjay Badnaghar. Reprezentantul de frunte al ArcelorMittal a venit la Galati pentru a participa , alaturi de directorul general al ArcelorMittal Galati, Augustine Kochuparampil, la seminarul organizat ieri si azi pe tema sanatatii si securitatii in munca, la care sunt prezenti 40 de experti in acest domeniu din 6 tari, cum ar fi Franta, Polonia, Belgia. "Am ales Galatiul deoarece la ArcelorMittal Galati o mare problema o reprezinta numarul accidentelor mortale de munca. Din anul 1991 si pina in 2006 au avut loc mai mult de 100 de accidente mortale de munca. Este adevarat ca dupa privatizare numarul accidentelor mortale a scazut dar tinta noastra este ca acestea sa ajunga la zero. Obiectivul nostru principal este ca nici un salariat al combinatului sau al firmelor subcontractoare sa nu sufere un accident mortal de munca iar principalele prioritati la nivelul companiei sunt sanatatea si securitatea in munca a salariatilor", a mai precizatr Vidjay Badnaghar. Exemple de investitii sunt alocarea intr-o prima transa a sumei de 2 milioane de dolari pentru refacerea iluminatului, alocarea a 1, 5 milioane de dolari pentru reabilitarea vestiarelor si a grupurilor sociale, fiind de asemenea cheltuite 1, 75 milioane de dolari pentru efectuarea lucrarilor de curatenie, zugravire . "Am cumparat echipamente de protectie a muncii de cea mai inalta calitate si in urma cu cateva luni s-a inceput un program de informare si instruire a salariatilor, care a inceput de la cel mai nivel si va continua pana la baza", a mai declarat directorul generalal ArcelorMittal Galati.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.