Eurodeputatii din cadrul Comisiei pentru Afaceri Constitutionale a Parlamentului Europene au aprobat ieri diminuarea numarului de europarlamentari pentru 17 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, incepand cu legislatura 2009-2014, tran
Eurodeputatii din cadrul Comisiei pentru Afaceri Constitutionale a Parlamentului Europene au aprobat ieri diminuarea numarului de europarlamentari pentru 17 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, incepand cu legislatura 2009-2014, transmite AFP. Noua repartizare a mandatelor, necesara in procesul de reforma al UE, a fost propusa de un raport al europarlamentarilor Adrian Severin si Alain Lamassoure. Textul, adoptat cu 17 voturi pentru, cinci impotriva si trei abtineri, va fi supus votului intregului Parlament European, in sesiune plenara, la 11 octombrie, apoi sefilor de state si guverne, in timpul summitului de la Lisabona, din perioada 18-19 octombrie. Potrivit noii imparteli, Romania va beneficia de 33 de locuri incepand din 2009, fata de 35 in actuala legislatura. Redistribuirea mandatelor in Parlamentul European este una dintre ultimele dificultati intampinate la finalizarea noului Tratat european, care trebuie sa inlocuiasca proiectul Constitutiei UE.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.