Asociatia "Solidaritatea pentru libertatea de constiinta" considera ca initiativa guvernului de a dona 30 de milioane de lei pentru proiectul Catedrala Mantuirii Neamului este "imorala si ilegala", si organizeaza un protest pe 24 octombrie, in fata T

Asociatia "Solidaritatea pentru libertatea de constiinta" considera ca initiativa guvernului de a dona 30 de milioane de lei pentru proiectul Catedrala Mantuirii Neamului este "imorala si ilegala", si organizeaza un protest pe 24 octombrie, in fata Teatrului National din Bucuresti (TNB).

Protestul va incepe la 16.30 si va consta, potrivit directorului executiv al asociatiei, Remus Cernea, intr-o sceneta denumita „elevii si studentii vor fi intemnitati in Catedrala Bantuirii Neamului". Cernea a spus ca la actiunea de protest vor participa 150 de persoane, actori si voluntari.

Asociatia considera initiativa Guvernului Romaniei de a dona 30 de milioane de lei pentru proiectul Catedrala Mantuirii Neamului "imorala si ilegala", deoarece contrazice neutralitatea confesionala a statului.

Premierul Tariceanu a propus, marti, deschiderea unei subscriptii publice pentru strangerea fondurilor necesare construirii Catedralei Mantuirii Neamului, si a anuntat ca prima donatie va fi facuta de guvern.

"Este o suma enorma, care ar putea fi folosita mai bine pentru a fi ajutati oameni cu probleme mari", a spus Cernea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.