Nati Meir a scapat pentru a opta oara de confruntarea cu judecatorii Curtii Supreme in procesul in care este acuzat de inselarea statului si a 129 de cetateni romani si moldoveni.

Procesul deputatului Nati Meir (foto), acuzat de evaziune
Nati Meir a scapat pentru a opta oara de confruntarea cu judecatorii Curtii Supreme in procesul in care este acuzat de inselarea statului si a 129 de cetateni romani si moldoveni.

Procesul deputatului Nati Meir (foto), acuzat de evaziune fiscala, inselaciune si fals intelectual, a fost amanat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, din cauza unor vicii de procedura legate de citarea celor 129 de parti vatamate din dosar. Pentru a evita repetarea acestei erori de procedura, judecatorii au fixat doua termene: 13 noiembrie pentru partile vatamate care au cetatenie romana si 10 decembrie pentru cetatenii Republicii Moldova. Este cea de-a saptea amanare a procesului fostului deputat PRM (actual independent), data din acest motiv.

217 miliarde 'pierderi>>
Conform rechizitoriului, in perioada 2000 - 2002, in calitate de administrator al societatii Orwalsam SRL, Nati Meir s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor, prin omiterea unor inregistrari in actele contabile a unor operatiuni comerciale si prin inre gistrarea altora, fictive. Procurorii au aratat ca veniturile societatii pe care o administra deputatul au fost diminuate prin aceste metode cu mai mult de 217 miliarde lei vechi.

Acuzatia de inselaciune i-a fost adusa lui Meir pentru faptul ca, in perioada 2000 - 2005, a indus in eroare 129 de persoane pentru care societatea sa a incheiat contracte de mediere a fortei de munca. Prejudiciul produs acestora este de aproape patru miliarde lei vechi. Acuzarea sustine ca Meir a incheiat cu cele 129 de persoane contracte de mediere in care se obliga sa le intermedieze angajarea la firme din Israel. In schimbul acestei intermedieri, firma administrata de Nati Meir incasa o taxa de inscriere nerambursabila si garantia aferenta acoperirii daunelor contractuale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.