Participarea Armatei Romane la operatiile conduse de NATO este una din temele ce vor fi discutate de presedintele Comitetului Militar al NATO, general Raymond Henault, si seful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, in cadrul vizitei ofic
Participarea Armatei Romane la operatiile conduse de NATO este una din temele ce vor fi discutate de presedintele Comitetului Militar al NATO, general Raymond Henault, si seful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, in cadrul vizitei oficiale pe care oficialul Aliantei Nord - Atlantice o face in Romania, in zilele de 3-6 octombrie.

Potrivit unui comunicat remis Rompres, miercuri, discutiile vor viza, de asemenea, aspecte care privesc contributia tarii noastre la Forta de Raspuns a NATO, intarirea cooperarii si securitatii regionale, in special in Balcanii de Vest, si in zona extinsa a Marii Negre, precum si intarirea rolului Comitetului Militar al NATO.

Generalul Henault se va intalni cu ministrul Apararii, Teodor Melescanu, iar joi va sustine o prelegere in aula Universitatii Nationale de Aparare.

Comitetul Militar al NATO este cea mai inalta autoritate militara a Aliantei Nord-Atlantice, avand un rol important in dezvoltarea politicii si doctrinei militare a Aliantei si in asigurarea orientarilor militare pentru cele doua comandamente strategice ale NATO (Comandamentul Suprem Aliat pentru Operatii si Comandamentul Suprem Aliat pentru Transformare).

Presedintele Comitetului Militar al NATO conduce activitatile curente ale structurilor militare ale Aliantei.

Generalul Raymond Henault a devenit presedinte al Comitetului in 2005.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.