Mai mult de jumatate dintre candidatii pentru functiile de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI), nu au reusit sa treaca de proba scrisa. Astfel, din cei 11 candidati inscrisi, doar 5 au reusit sa obtina minimum
Mai mult de jumatate dintre candidatii pentru functiile de presedinte si vicepresedinte ai Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI), nu au reusit sa treaca de proba scrisa. Astfel, din cei 11 candidati inscrisi, doar 5 au reusit sa obtina minimum 70 de puncte, din 100 posibile, la fiecare dintre cele trei subiecte ale examenului, fiind admisi 2 candidati pentru postul de presedinte si 3 pentru vicepresedinte, informeaza ziare.com.

Pentru postul de presedinte au fost admisi Lucian Drimba si Liliana Duguleana. Au fost respinsi Ilie Dragoi, Oana Sandu si Ion Chihaia.

Pentru postul de vicepresedinte au fost admisi Gabor Kozsohar, Vasile Braun, Catalin Alexandru Macovei. Au fost respinsi Ion Garlesteanu, Agripina Dumitrascu, Mihai Tatut.

Cei respinsi pot face contestatie pana vineri, 5 octombrie, ora 17,00, urmand ca acestea sa fie solutionate pana pe 7 octombrie. Lucrarile candidatilor au fost corectate de o comisie formata din patru membri ai CNI.

La aceasta proba s-au prezentat doar 11 dintre cei 13 candidati inscrisi pentru cele doua functii de conducere, lipsind candidatul pentru functia de presedinte - Ion Danescu si candidatul pentru functia de vicepresedinte - Catalin Constantin Radu.

Candidatii pentru sefia ANI au avut de dezvoltat cate trei subiecte din domeniile management, economic, juridic, fiecare subiect fiind notat de la 1 la 100 de puncte.

Astfel, pentru functia de presedinte, fiecare candidat trebuia sa cunoasca regimul juridic aplicabil declararii si controlului averilor, sa identifice zece obligatii care revin presedintelui ANI si sa descrie functiile managementului public, aplicabile ANI.

La randul lor, candidati pentru postul de vicepresedinte trebuiau sa cunoasca regimul conflictelor de interese dintre seful statului, senatori, deputati, membri ai Guvernului, precum si alte functii de autoritate in administratia publica centrala si alesii locali, sa prezinte conditiile de numire si de eliberare din functie ale presedintelui si vicepresedintelui ANI si atributiile acestora in raport cu CNI si sa descrie valorile pentru organizatiile publice specifice managementului public.

La cea de-a doua proba - interviul - ce va avea loc pe 9 octombrie, candidatii admisi vor prezenta un plan de management, care sa reprezinte viziunea lor in privinta organizarii si functionarii ANI. De asemenea, candidatii vor raspunde unui set de intrebari puse de membrii CNI.

Initial, pentru cele doua posturi si-au depus candidatura 28 de persoane, insa 15 dosare au fost respinse de membrii CNI, deoarece au avut vicii de forma sau de fond. Printre cei respinsi s-a numarat directorul executiv al Transparency International Romania, Victor Alistar, considerat favorit la sefia ANI.

Castigatorii celor doua etape de examen ar urma sa depuna juramantul pentru ocuparea functiilor la 11 noiembrie


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.