Ancheta ANSVSA la fermele Smithfield din Timis a fost condusa de Zeno Popa, consilierul sefului ANSVSA, care este pensionar de mai multi ani.

Dupa indelungi presiuni, Autoritatea Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA)
Ancheta ANSVSA la fermele Smithfield din Timis a fost condusa de Zeno Popa, consilierul sefului ANSVSA, care este pensionar de mai multi ani.

Dupa indelungi presiuni, Autoritatea Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a prezentat, ieri, un „simulacru“ de raport cu privire la motivele izbucnirii pestei porcine in Timis. ANSVSA nu a facut public documentul integral, ci a trimis doar un comunicat agentiilor de presa cu fragmente din aceasta investigatie care, dupa parerea specialistilor veterinari, este doar „apa de ploaie“ si nu are legatura cu realitatea. O citire atenta a fragmentului arata ca absolut nimeni nu a fost sanctionat si nimeni nu plateste pentru pierderile de sute de milioane de euro cauzate industriei nationale a carnii de porc.
Potrivit ANSVSA, cinci directori din cadrul DSV Timis sunt cercetati din punct de vedere administrativ de o comisie pentru abateri disciplinare si pentru ca 11 ferme Smithfield functionau fara autorizatie. Numele acestor directori nu au fost facute publice de catre ANSVSA. In ceea ce il priveste pe directorul executiv al DSV Timis, acesta trebuie doar &bd quo;sa prezinte conducerii ANSVSA o nota referitoare la situatia constatata de catre echipa de control“, conform comunicatului. Singurul care si-a dat demisia in urma anchetei a fost seful Serviciului Identificarea si Inregistrarea Animalelor. In aceeasi zi insa, acesta a fost mutat de ANSVSA tot intr-o functie de executie „corespunzatoare pregatirii profesionale“. Nu se stie insa despre ce functie este vorba.

Vinovatii nu vor plati nimic


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.