Partidul Romanilor din Italia (PIR) ii va cere primarului Romei, Walter Veltroni, cu ocazia manifestatiei de astazi din capitala, sa constituie o comisie consultativa permanenta cu membrii comunitatii romanesti, pentru integrarea romanilor din Itali
Partidul Romanilor din Italia (PIR) ii va cere primarului Romei, Walter Veltroni, cu ocazia manifestatiei de astazi din capitala, sa constituie o comisie consultativa permanenta cu membrii comunitatii romanesti, pentru integrarea romanilor din Italia, potrivit unui comunicat al PIR. Comisia va incerca sa abordeze in mod real problema integrarii imigrantilor romani de pe teritoriul Italiei, initiativa esentiala pentru un viitor fructuos al acestei tari. Cetatenii straini si mai ales romanii sunt indignati ca sunt catalogati adeseori drept infractori. Cetatenii straini incearca sa se integreze activ in viata sociala, politica si administrativa si vor sa contribuie la dezvoltarea economica si culturala a societatii italiene. Manifestatia vizeaza revendicarea drepturilor cetatenilor straini care locuiesc legal in Italia si exprimarea solidaritatii fata de comunitatile straine.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.