Doua opere de Pablo Picasso, un cap in bronz al Dorei Maar si un tablou datand din 1931, "La Lampe", vor fi scoase pentru prima data la vanzare, in cadrul unei licitatii organizate de casa Sotheby's la New York, pe 7 noiembrie, transm
Doua opere de Pablo Picasso, un cap in bronz al Dorei Maar si un tablou datand din 1931, "La Lampe", vor fi scoase pentru prima data la vanzare, in cadrul unei licitatii organizate de casa Sotheby's la New York, pe 7 noiembrie, transmite AFP. SANSA. Tabloul "La lampe", care apartine familiei pictorului, a fost evaluat la o suma cuprinsa intre 25 si 35 de milioane de dolari. Profilul care apare in tablou apartine unei amante a lui Picasso, Marie-Thérese Walter. A doua opera, "Tete de femme", un portret in bronz al Dorei Maar, amanta si muza lui Picasso in anii '40, a fost evaluat la o suma cuprinsa intre 20 si 30 de milioane de dolari. Sculptura, cu inaltimea de un metru, a fost realizata la Paris, in 1941. Cele doua opere nu au fost scoase niciodata la vanzare. Ele vor fi expuse la Londra, in perioada 7 -12 octombrie, si la New York, in perioada 2 - 7 noiembrie, chiar inainte de licitatie. Potrivit specialistilor de la casa Sotheby's, aparitia pe piata obiectelor de arta, in acelasi timp, a celor doua opere ofera "o sansa colectionarilor si reprezinta in acelasi timp un eveniment artistic".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.