Activitatea tuturor directorilor de unitati scolare din judetul Neamt din perioada anului scolar trecut va face obiectul unei dezbateri in Consiliul de Administratie al Inspectoratului scolar, dupa o metodologie stabilita la nivel national, pe baza d
Activitatea tuturor directorilor de unitati scolare din judetul Neamt din perioada anului scolar trecut va face obiectul unei dezbateri in Consiliul de Administratie al Inspectoratului scolar, dupa o metodologie stabilita la nivel national, pe baza de autoevaluare. conform precizarilor facute de inspectorul general adjunct Grigoruta Oniciuc, fiecare din cei 156 de directori se va prezenta cu fisa de autoevaluare completata, in care a trecut deja punctajul pe care considera ca il merita, conform metodologiei. "Pe baza de chestionare, in aceasta perioada au fost consultate colectivele de cadre nedidactice, didactice si elevii din unitatile scolare in legatura cu activitatea din anul scolar precedent. In zilele de 4 si 5 octombrie, activitatea fiecarui director va fi evaluata in Consiliul de Administratie al Inspectoratului scolar, dupa metodologia stabilita de minister. Pe baza punctajului votat de membrii Consiliului de Administratie, fiecare director va primi un calificativ, care poate fi "foarte bine", daca obtine mai mult de 86 de puncte, dar si "nesatisfacator", a precizat Grigoruta Oniciuc. Cea mai sensibila situatie se afla la Grupul scolar Economic Administrativ Piatra Neamt, unde Inspectoratul scolar a propus demiterea directorului, Laura Lazar, dar ministerul, singurul care poate pronunta demiterea, nu s-a pronuntat inca, amanand o decizie in acest caz. Consiliul de Administratie a gasit deja mai multe nereguli in activitatea directorului Laura Lazar, printre care confectionarea si utilizarea neautorizata a noului sigiliu al liceului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.