Vinzarile de autoturisme germane reprezinta 24% din totalul de masini din import vindute in Romania.

Cei sase producatori de masini din Germania, Volkswagen, Opel, Audi, Mercedes, BMW si Porsche, detin cumulat o cota de piata de 23,9
Vinzarile de autoturisme germane reprezinta 24% din totalul de masini din import vindute in Romania.

Cei sase producatori de masini din Germania, Volkswagen, Opel, Audi, Mercedes, BMW si Porsche, detin cumulat o cota de piata de 23,9% din totalul de autoturisme din import comercializate pe piata romaneasca in primele sapte luni din acest an. In perioada ianuarie-iulie 2007, vinzarile masinilor din import au ajuns la 108.800 de unitati. Piata totala a autoturismelor, incluzindu-le si pe cele din productia autohtona, s-a cifrat la 177.685 de unitati in acest interval, din care producatorii germani controleaza 14,6%. Volkswagen si Opel sint singurele prezente in clasamentul celor mai bine vindute zece marci din import. Cu 12.740 de unitati, Volkswagen ocupa pozitia a treia la sfirsitul primelor sapte luni din acest an, fiind urmata de Opel, cu 9.175 de masini. Peste 1.560 de clienti romani au preferat sa cumpere in aceasta perioada unul dintre modelele marcii Audi si 1.343 au optat pentru Mercedes-Benz. Vinzarile BMW in Romania s-au cifrat la 1.112 unitati, iar Porsche a comercializat 84 de unitati.



Volkswagen este cel mai bine vinduta
marca germana in Romania Dintre toate masinile nemtilor, Opel
Astra Classic e cel mai cumparat model In clasamentul celor mai bine vindute zece modele din import pe ansamblul primelor sapte luni se afla cite un autoturism apartinind marcilor Opel si Volkswagen. Astfel, Opel Astra Classic se afla pe pozitia a patra, cu 4.700 de unitati vindute, in crestere cu 71,5% fata de perioada ianuarie-iulie 2006. Volkswagen Polo se situeaza pe locul 8, cu 3.750 de unitati, in coborire cu doua pozitii fata de primele sapte luni ale anului trecut. Cel mai bine vindut model al marcii Audi in Romania este berlina A4, cu 433 de unitati, cel mai comercializat autoturism Mercedes-Benz este Clasa C, cu 389 de unitati, iar cea mai de succes masina de la BMW este Seria 3, cu 337 de unitati. Porsche a facut senzatie in Romania, in principal datorita modelului SUV Cayenne, care a fost vindut in 62 de exemplare, reprezentind trei sferturi din vinzarile totale ale marcii pe piata romaneasca.

O serie de companii germane din industria auto au ales sa investeasca in Romania. Divizia din Romania a concernului german Continental AG, unul dintre cei mai importanti producatori de anvelope la nivel mondial, a realizat investitii de 250 de milioane de euro si controleaza sase fabrici in tara noastra. Fostul concern DaimlerChrysler, prin intermediul firmei Star Transmission Cugir, a investit zece milioane de euro intr-o fabrica unde vor fi produse cutii de viteze. Producatorul german de jante din aliaj usor, Ronal, a concesionat un teren de 15 hectare la un kilometru distanta de Parcul Industrial Hunedoara, unde va fi amplasata noua uzina, la care vor lucra 700 de angajati. Investitia Ronal in Romania se cifreaza la zece milioane de euro. Un alt producator de componente auto, Webasto, si-a construit o fabrica in localitatea Zimandu Nou, de linga Arad.

Sindicatele de la Volkswagen se opun preluarii Porsche. Detalii pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.