Ceea ce parea o fumigena, intretinuta - de ani de zile - de gruparile nationaliste din tarile dezvoltate ale UE, s-a transformat intr-o veritabila bomba, ce sta sa explodeze la Roma. In Italia, romanii sunt vazuti ca marii infractori ai Europei, sunt
Ceea ce parea o fumigena, intretinuta - de ani de zile - de gruparile nationaliste din tarile dezvoltate ale UE, s-a transformat intr-o veritabila bomba, ce sta sa explodeze la Roma. In Italia, romanii sunt vazuti ca marii infractori ai Europei, sunt acum cam ceea ce erau turcii pentru Germania cu zece ani in urma... Sau, daca vreti, sunt precum ii catalogam noi pe tiganii nostri, de cand au poposit infasurati in coviltire, in negura vremilor. Romanii sunt, mai nou, tiganii Europei reunite... De la lebedele vieneze, infulecate cu fulgi cu tot, imediat dupa '90, pana la marile jafuri din capitalele UE, romanii au devenit paria societatilor evoluate. Noi replicam, ne aparam ca tiganii sunt cei care ne fac de ras, cu plozii cersind pe la intersectiile supraaglomerate, cu chivutele ridicandu-si fustanelele pe strazile Londrei, Parisului, Berlinului, Madridului si Romei. Spunem ca palariile si mustatile rromilor au impanzit UE, ca atare, Occidentul a devenit un Vest Salbatic modern al bandelor de tigani, sau romanilor tiganizati... Ne aparam nevoile si neamul dupa o imparteala simpla: pe toti romanii care fura peste hotare sau comit infractiuni cu mana armata, ii catalogam drept tigani. Celor care s-au dus la munca cinstita, le spunem "capsunari"... Dar noi, care am ramas aici in tara?! Cei carora, cand calatoresc in strainatate, le e si rusine sa mai spuna ca sunt romani, prefera sa se dea drept polonezi, unguri, cehi etc. Ei bine, carui neaos nu i-a trecut prin cap, macar: "Las' sa-i ia Europa pe infractori! Duca-se! Pana acum ne-au impuiat capetele cu discriminarea, cu democratia, sa vada si ei acum cum e!" Si e-adevarat. Infractionalitatea a scazut in Romania. Bandele celebre, care terorizau Bucurestii si alte orase au taiat-o "pe afara"... Cei ce apara drepturile tiganilor ne-au tot reprosat ca atunci cand un roman comite o infractiune e citat de presa "cutare a comis o talharie" etc., dar cand un rrom a comis-o, media specifica negresit: "tiganul cutare a omorat cu sange rece..." etc. E-adevarat, ca tiganii, din cauza spiritului lor incendiar si dispretului fata de orice lege, au o propensiune pentru infractiune, dar nu spun nici o noutate ca sunt si tigani cinstiti, muncitori, culti. Asa cum, in Romania, nu toti infractorii sunt tigani, la fel si in tarile UE nu toti criminalii sunt romani. Este si aversul, dar si reversul medaliei. In Italia, de pilda, televiziunile nu rateaza momentul sa specifice: "doi romani au ucis...", "un sofer roman a omorat o femeie pe trecerea de pietoni...", sau alte asemenea cazuri. Infractorii occidentali?! Cu ei e altceva... Adica ce? Omoara mai "misto"! Mai delicat? Cu sange rece, dar albastru?! Criminalul s-a facut si el cetatean UE, dar romanul e mai cu mot!
Este evident ca asistam la o reactie a tarilor avansate fata de o invazie a romanilor. Ca nu sunt numai tigani, ne spune cifra de 2.000.000 de emigranti romani... Ca nu toti sunt infractori, ci, poate 1%, asta e evident. Occidentul, in marea sa democratie, cu principiile sale vechi de sute de ani nu-i poate repatria, nu-i poate discrimina, nu-i poate alunga... Atunci, replica fireasca este de a porni o furie nationalista impotriva "mitocanilor". Cum sa te opui liberei circulatii, cand chiar tarile dezvoltate ale UE o promoveaza?! Da, dar daca pornesti o campanie impotriva romanilor, cum a fost, odinioara, cea a publicatiilor londoneze, atunci ti-e lesne sa ceri reintroducerea vizelor pentru romani... Fireste, nu poti cere vize speciale pentru tigani, sau pentru potentialii infractori romani. Ca atare, tot noi, astia din tara, vom fi de vina... Pentru toate crimele Occidentului.
De fapt, asistam la o tiganeala pe fata. La o tocmeala politica, la un troc din care tot romanul, prost de onest, va pierde... Mica Tiganiada romaneasca e inlocuita de Marea Tiganiada a UE!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.