Un procent covarsitor de romani, mai ale cei cu munca de birou sau cei care doresc sa-si modeleze un corp atletic sufera de o boala care poate fi considerata boala secolului - lombosciatica. Ridicarea greutatilor in pozitii incorecte - cu spatele fle
Un procent covarsitor de romani, mai ale cei cu munca de birou sau cei care doresc sa-si modeleze un corp atletic sufera de o boala care poate fi considerata boala secolului - lombosciatica. Ridicarea greutatilor in pozitii incorecte - cu spatele flexat sau in hiperextensie ori miscarile incorect realizate solicita la maximum inelul fibros al discului intervetebral si acesta se poate fisura. Boala discului vertebral evolueaza in mai multe etape, ajungandu-se la cunoscuta hernie de disc, afectiune ce aduce multi bolnavi pe masa de operatie. Daca pacientul apeleaza la tratament inca de la primele dureri de spate, operatia poate fi evitata. "Din ce in ce mai frecventa, mai ales in randul populatiei cu varste relativ tinere, lombosciatica se manifesta prin dureri simultane in regiunea lombara, iradiind de-a lungul membrului inferior. Bolnavul de lombosciatica poate duce o viata normala fara sa recurga la interventia chirurgicala. Cu conditia respectarii regimului de viata si tratamentului prescris de medic. Exista mai multe mijloace de tratament recomandate de medicul reumatolog, neurochirurg sau ortoped in functie de particularitatile fiecarui caz: tratamentul igienopostural, tratamentul medicamentos, fizical si balneoterapia", a precizat dr. Vlad Dorin Bejan, medic primar Serviciul Balneologie al Spitalului "Sf. Spiridon" Iasi. Bolnavul va gasi pozitia convenabila, culcat pe o parte cu genunchii indoiti. Aceasta pozitie combate formarea de noi curburi la nivelul coloanei, relaxeaza in acelasi timp musculatura contractata si scade presiunea asupra discului si rada-cinilor nervului sciatic. In formele comune, se recomanda repaus pe pat tare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.