Se spune ca, daca vrei sa te convingi de maiestria bucatarului unui restaurant cu specific pescaresc, nu trebuie decat sa comanzi o saramura. Am incercat o saramura de crap la "Insula". 14,50 lei, cu mamaliguta si restul. Un pic cam scumpa, dar face
Se spune ca, daca vrei sa te convingi de maiestria bucatarului unui restaurant cu specific pescaresc, nu trebuie decat sa comanzi o saramura. Am incercat o saramura de crap la "Insula". 14,50 lei, cu mamaliguta si restul. Un pic cam scumpa, dar face toti banii. Pentru pretentiosi sau doritori de delicatese ospatarul recomanda pastrav la gratar, care costa 22 de lei portia, calcanul - 25,50 lei, rechinul sau o portie de fructe de mare - 17,90 lei. si, cum o mancare buna nu merge fara o bautura mica inainte, e musai sa gustati o tuica! 3,50 lei toiul. Palinca e un pic mai scumpa, 3,90 lei "portia". Din vinuri este mai greu sa alegi, pentru ca au prea multe sortimente. Inclusiv vinul casei. Meniul pescaresc mai cuprinde languste si tot ce se mai poate gati din vietatile marine. Vin multi straini aici. Sunt innebuniti dupa bucatele traditionale si preparatele din peste. De asemenea, ii incanta decorul. Comparativ cu restul restaurantelor de pe litoralul romanesc, "Insula" are ceva exotic. Complexul este situat pe malul lacului 1 Neptun. Este construit pe apa, dintr-un lemn rezistent la umiditate, si este inconjurat de nuferi, vegetatie acvatica si pasari salbatice. Un fel de minidelta. si, ce este cel mai important, malul este curat luna iar apa nu miroase a statut ca in cazul altor locatii de pe litoral. Este unul dintre putinele locuri unde iti poti savura mancarea fara sa te deranjeze tantarii, mustele, decibelii discotecilor si mirosurile neplacute. Ma interesez de preparatele traditionale romanesti. Sunt din belsug si un pic mai ieftine decat meniul pescaresc. Plus ca, daca te plictisesti cumva, iti poti incerca pe loc talentul de pescar amator. Mai aflu ca la "Insula" nu se aplica regula conform careia mananci numai ceea ce prinzi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.