In aceasta seara, de la orele 19.00, opereta americana "Candide" de Leonard Bernstein va deschide stagiunea lirica la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca (ONRC). Datorita succesului din stagiunea trecuta, spectacolul va face parte si din repertori
In aceasta seara, de la orele 19.00, opereta americana "Candide" de Leonard Bernstein va deschide stagiunea lirica la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca (ONRC). Datorita succesului din stagiunea trecuta, spectacolul va face parte si din repertoriul actualului sezon, cu o periodicitate lunara. Conducerea muzicala va fi asigurata de Horvath Jozsef, regia artistica ii apartine lui Vincent Liotta (SUA), iar scenografia Carmencitei Brojboiu.
Inaintea deschiderii oficiale a stagiunii, ONRC va prezenta, in cadrul Galelor Medicina, Arta, Cultura, un spectacol in memoria lui Luciano Pavarotti. Vor evolua tenorii Marius Budoiu, Sorin Lupu si Pataki Adorjan.
ONRC va mai programa in aceasta luna spectacolele "My Fair Lady", "Carmina Burana", "Carmen" (balet), "Trubadurul" si "Barbierul din Sevilla", iar pentru cei mici se va relua "Hansel si Gretel" de Engelbert Humperdinck (14 si 28 octombrie), cu incepere de la ora 11.00. Cu distributii noi, se vor relua si "Turandot", "Olandezul Zburator" si "Faust". De asemenea, Rares Trifan, directorul general al ONRC, a precizat ca printre proiectele actualei stagiuni se numara "Otello" de Verdi, un spectacol pe muzica lui Astor Piazzolla, un spectacol de balet in coregrafia noului maestru coregraf si un spectacol pentru copii, dar este avuta in vedere si o opera romaneasca. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.