Presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat, miercuri dimineata, la finalul sedintei reunite a grupurilor parlamentare social-democrate, ca niciun deputat sau senator PSD nu va vota impotriva motiunii de cenzura, transmite Rompres. Potrivit lui G
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat, miercuri dimineata, la finalul sedintei reunite a grupurilor parlamentare social-democrate, ca niciun deputat sau senator PSD nu va vota impotriva motiunii de cenzura, transmite Rompres. Potrivit lui Geoana, PSD mizeaza pe o prezenta de peste 90% a parlamentarilor sai la votul pentru motiunea de cenzura, avand in vedere ca doar 3 sau 4 parlamentari social-democrati vor absenta de la dezbaterile de miercuri. "Avem o lista de prezenta precisa. Nu vor exista voturi impotriva. Vreau sa va asigur de disciplina si coerenta votului", a spus Geoana. Presedintele PSD, Mircea Geoana, le-a spus senatorilor si deputatilor social-democrati, in sedinta de miercuri dimineata, ca declaratia publica facuta cu o zi in urma de presedintele Traian Basescu ar fi avut drept scop pregatirea mediatica a scenei politice si a opiniei publice in privinta lansarii ideii unui guvern de uniune nationala, dupa ce seful statului ar fi avut o discutie in acest sens, chiar marti, cu liderul PSD.

Geoana sustine ca declaratia sefului statului ar fi fost influentata de negocierile dintre cei doi, au declarat, pentru Rompres, surse social-democrate.

Liderul social-democrat le-ar fi marturisit colegilor sai de partid ca liberalii au fost refractari la toate propunerile inaintate de PSD in privinta coabitarii la guvernare, inclusiv in ceea ce priveste retragerea motiunii de cenzura. De altfel, dupa cum sustin sursele citate, o delegatie a PSD s-a intalnit marti seara, intr-o ultima runda de discutii, cu o delegatie a PNL, condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, acesta fiind, insa, 'refractar' la propunerea PSD de retragere a motiunii de cenzura.

Conform surselor citate, Mircea Geoana a mai spus in sedinta ca a vorbit la telefon, miercuri dimineata, cu doar cateva ore inaintea dezbaterilor la motiunea de cenzura, cu primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, acesta refuzand categoric o negociere cu PSD.

Geoana a aratat, in context, ca nu intelege argumentele invocate de PNL si de primul-ministru potrivit carora singurul motiv de coabitare cu social-democratii sau de negociere ar fi 'teama de Traian Basescu'.

In concluzie, liderul PSD i-a invitat pe colegii sai sa voteze motiunea de cenzura si, spre deosebire de alte dati, nu au existat opinii contrare acesteia. El a mentionat ca singura solutie este votarea motiunii de cenzura si i-a asigurat pe parlamentarii social-democrati ca in urmatoarele 10 zile PSD 'va fi la guvernare', au mai spus sursele citate. Pentru ca motiunea de cenzura initiata de PSD sa fie adoptata sunt necesare voturile a jumatate plus unu din numarul parlamentarilor, adica 232 din totalul de 463.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.