Incepand de ieri, la sediul Statului Major al Fortelor Terestre din Bucuresti, are loc editia a V-a a Conferintei Doctrinare a Fortelor Terestre, activitate care continua si astazi. Instituita in anul 2003, prin dispozitia sefului Statului Major al F
Incepand de ieri, la sediul Statului Major al Fortelor Terestre din Bucuresti, are loc editia a V-a a Conferintei Doctrinare a Fortelor Terestre, activitate care continua si astazi. Instituita in anul 2003, prin dispozitia sefului Statului Major al Fortelor Terestre, aceasta Conferinta Doctrinara reprezinta forul stiintific central de dezbatere, informare, implementare si analiza colectiva anuala a noutatilor doctrinare, a problemelor de interes general, a activitatii de elaborare a doctrinelor, manualelor si instructiunilor in Fortele Terestre. Conferinta este organizata de structura Instructie si Doctrina a Statului Major al Fortelor Terestre, avand drept repere prezentarea de referate stiintifice si informari, dezbateri pe diferite teme, demonstratii practice, participarea la activitati de referinta din punct de vedere doctrinar. La Conferinta participa membrii Comisiei pentru Doctrina, Manuale si Regulamente Militare, reprezentanti ai Statului Major al Fortelor Terestre si ai Academiei Fortelor Terestre, precum si specialisti din structurile centrale ale Ministerului Apararii si Sectia Militara a Academiei Oamenilor de stiinta din Romania. Tema centrala a Conferintei vizeaza evolutiile inregistrate in contextul global de securitate si trateaza "Revolutia in afacerile militare - noi modalitati de ducere a razboiului de catre marile unitati si unitatile din Fortele Terestre". Aplicarea cerintelor noii Revolutii in Afacerile Militare in procesul de transformare, modalitatile si instrumentele de obtinere/realizare a dominatiei in plan decizional la esalonul brigada si operatiile specifice razboiului de tip asimetric executate de batalionul de infanterie usoara sau vanatori de munte din cadrul Fortelor Terestre sunt alte subiecte propuse pentru dezbatere in acest forum stiintific.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.