Reamintim, pe primul semestru cresterea PIB a fost de numai 5,8%, iar in vara aceasta am trecut printr-o seceta severa. Jaeger a mai spus ca un nivel "intelept" pentru deficitul bugetar al Romaniei este de sub 2%, in 2008. Potrivit primei schite a bu
Reamintim, pe primul semestru cresterea PIB a fost de numai 5,8%, iar in vara aceasta am trecut printr-o seceta severa. Jaeger a mai spus ca un nivel "intelept" pentru deficitul bugetar al Romaniei este de sub 2%, in 2008. Potrivit primei schite a bugetului pe anul 2008, prezentata Executivului de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, plafonul deficitului bugetar va fi 2,7% din PIB. Deficitul de cont curent, politica fiscala si salariala, posibilitatea de supraincalzire a economiei si criza financiara internationala reprezinta principalele temeri ale economiei Romaniei. Mediul politic fragil in tara noastra nu ajuta la elaborarea unor strategii economice pe termen mediu, de care statul are nevoie, a mai spus Jaeger. El a explicat ca nevoia unor politici pe termen mediu este ilustrata, intr-o anumita masura, de fondurile europene pe care Romania le-ar putea primi de la UE. "Uniunea Europeana are o perspectvia financiara pe sapte ani, iar Romania are nevoie de planificare pentru exploatarea oportunitatilor", a mai spus reprezentantul FMI. O alta problema ridicata a fost cea a reformei pensiilor. Jaeger a spus ca Romania ar putea avea probleme in acest domeniu dupa 2008 si are nevoie de o strategie si pentru perioda de dupa anul 2009. Referindu-se la devalorizarea leului din ultima perioada, oficialul FMI a precizat ca, pe termen mediu si lung, cotatia leului se va aprecia, conform evolutiei din alte tari emergente.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.