Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a anuntat miercuri ca recenta criza a creditelor ipotecare cu grad mare de risc ii va afecta serios rezultatele pe trimestrul al treilea, chiar daca va incheia aceasta perioada cu profit, informeaza AFP
Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, a anuntat miercuri ca recenta criza a creditelor ipotecare cu grad mare de risc ii va afecta serios rezultatele pe trimestrul al treilea, chiar daca va incheia aceasta perioada cu profit, informeaza AFP, monitorizata de Rompres.

Pe trimestrul al treilea, Deutsche Bank mizeaza pe un beneficiu net de 1,4 miliarde euro, in crestere comparativ cu 1,24 miliarde euro in perioada similara a anului trecut, insa turbulentele provocate de creditele ipotecare i-au provocat in perioada iulie-septembrie 2007 pierderi de aproximativ 2,2 miliarde euro, a anuntat directorul executiv Josef Ackermann.

Banca urmeaza sa-si anunte rezultatele definitive pentru trimestrul al treilea la data de 31 octombrie.

Deutsche Bank se alatura astfel rivalilor elvetieni UBS si Credit Suisse, precum si gigantului american Citigroup, care recent au lansat avertismente cu privire la rezultatele pe trimestrul al treilea din cauza crizei creditelor imobiliare din SUA.

Ackermann a recunoscut inca de luna trecuta ca Deutsche Bank a facut unele erori, fara a face insa estimari cu privire la impactul acestei crize asupra rezultatelor banci.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.