Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a amanat, miercuri, cu o saptamana, luarea unei decizii asupra Raportului Inspectiei Judiciare privind controlul de fond asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA),
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a amanat, miercuri, cu o saptamana, luarea unei decizii asupra Raportului Inspectiei Judiciare privind controlul de fond asupra activitatii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dispus in luna mai, cand ministrului Tudor Chiuariu a solicitat revocarea din functie a procurorului sef-sectie Doru Florin Tulus. Membrii Sectiei pentru procurori au decis, la 16 mai, amanarea dezbaterilor asupra cererii formulate de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, de revocare din functia de procuror-sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul DNA a procurorului Doru Florin Tulus, pana la discutarea rezultatelor privind controlul de fond efectuat la DNA.

Controlul, realizat de 7 inspectori CSM, s-a derulat in intervalul iunie-august si a vizat intreaga activitate a DNA in perioada 1 ianuarie 2006 si pana in prezent.

Ministrul Tudor Chiuariu a declarat, recent, ca solicitarea de revocare din functie a procurorului-sef al sectiei a II-a DNA, Doru Tulus, va fi reluata dupa prezentarea concluziilor raportului privind activitatea DNA.
Potrivit unor fragmente din raport, aparute in presa, inspectorii au constatat ca la nivelul sectiei conduse de procurorul Doru Florin Tulus exista deficiente in organizarea, planificarea si controlul activitatii ce pun in discutie aptitudinile manageriale ale procurorului sef de sectie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.