Nicolae Idu: Din pacate este mai usor sa acuzam retroactiv niste situatii. De altfel, nu exista mecanisme de evaluare a eficientei cheltuirii fondurilor pentru ca de fapt proiectele finantate sunt pana la, urma rodul unor optiuni politice, adica ele
Nicolae Idu: Din pacate este mai usor sa acuzam retroactiv niste situatii. De altfel, nu exista mecanisme de evaluare a eficientei cheltuirii fondurilor pentru ca de fapt proiectele finantate sunt pana la, urma rodul unor optiuni politice, adica ele exprima vointa poporului. In ultima parte a anilor 90, pe cand lucram la Guvern, am solicitat Executivului japonez sa finanteze niste studii care sa ne dea o imagine cu privire la ce trebuie sa se intreprinda cu transportul pe termen lung in Bucuresti. In anul 2000 erau gata studiile. Japonezii stiau din propria experienta ce inseamna blocajele din traficul marilor orase si aveau solutii pe termen lung, de aceea i-am solicitat. Astazi, putem concluziona cat din recomandarile acelor studii s-au pus in practica. Deci nu accesarea fondurilor, ci cum cheltuim acei bani si resursele bugetare este esential.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.