Steaua a pierdut in fata lui Arsenal la un gol diferenta. Aparent, rezultatul pagubeste comentariile de observatii categorice. Doar subiectivismul poate fi banuit ca va taia granita intre ingaduitori si drastici. Cei salvati de trai
   Steaua a pierdut in fata lui Arsenal la un gol diferenta. Aparent, rezultatul pagubeste comentariile de observatii categorice. Doar subiectivismul poate fi banuit ca va taia granita intre ingaduitori si drastici. Cei salvati de trairile emotionale vor da in noi cu matematica rece a clasamentului si, normal, nu vor avea opozitie argumentata. Comparatia cu marele Arsenal va fi exploatata in favoarea Stelei. Am convingerea ca se va broda mult pe ideea ca am dat o replica neasteptata trupei lui Arsene Wenger. Se va vorbi despre eroismul jucatorilor nostri care a compensat diferenta de valoare dintre competitori, se va spune ca am reusit in mare parte a jocului sa fim egalii unei selectionate mondiale si doar fatidicul minut 76 ne-a invins. Comparatia Stelei cu Steaua va functiona si ea pe post de indulcitor al insuccesului. Ni se va cere sa facem recurs la memorie. Sa ne amintim ca in editia precedenta a Ligii Campionilor, in meciurile de acasa cu Real Madrid, Lyon sau chiar Dinamo Kiev, scroafa a avut un deces mult mai convingator. Ni se va cere sa recunoastem ca Steaua a facut cel mai bun meci al sau din actualul sezon. Ni se va cere, fara a ni se oferi nimic la schimb.     Comparatiile nu reprezinta decat argumente facile in disputa cu cei care, dimpotriva, vor spune ca Arsenal a amanat 76 de minute executia doar din cinism. Ca putea inscrie oricand si ori de cate ori ar fi vrut, dar Wenger a gandit o regie a spectacolului din care sa nu lipseasca dramatismul. Ca supusii reginei ne-au invins la doar un gol diferenta doar pentru a putea povesti nevazatorilor ca au avut totusi un meci dificil, doar pentru a-si trece in cont un merit nemeritat. Cineva spunea: "Cand ma compar, ma admir. Cand ma analizez, ma detest". Ce ramane, asadar, dupa o analiza sumara a evolutiei echipei noastre? Steaua poate primi o nota buna la atitudinea fata de joc. Din acest punct de vedere si-a luat bacalaureatul. Are insa probleme de abecedar fotbalistic. Nu observ la stelisti trasee de joc subordonate unei strategii asumate rational, la antrenamente. Absenta automatismelor si obisnuintelor de joc scad consistent viteza si cursivitatea derularii fazelor. In concluzie, suntem acolo. Pe ultimul loc in clasamentul grupei, cu zero puncte. P.S. Marti seara, la emisiunea "6, vine presa!" anticipam ca odihnitii-n cap vor lansa ideea aberanta ca Olaroiu a venit la Bucuresti pentru a-i face tactica lui Pedrazzini. Cititi presa de ieri si veti observa daca am avut dreptate sau nu.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.