>> Administratia salajeana s-a pornit de trei ori sa demoleze blocul E 24 din Zalau, afectat de explozie in urma cu doua saptamani

Trei incercari de demolare a blocului din Zalau afectat de explozie au esuat, ieri, dupa ce cablurile legat
>> Administratia salajeana s-a pornit de trei ori sa demoleze blocul E 24 din Zalau, afectat de explozie in urma cu doua saptamani

Trei incercari de demolare a blocului din Zalau afectat de explozie au esuat, ieri, dupa ce cablurile legate de stalpii de rezistenta (improvizati din bucati de lemn, n.red) ai cladirii care trebuiau trasi de utilajele de mare tonaj in ideea dezechilibrarii structurii, au cedat.
Specialistii firmei de constructii care se ocupa cu demolarea sunt nevoiti acum sa caute noi solutii pentru a indeparta riscul unei prabusiri.
Ieri, firma SC Complex Service din Zalau a adus doua utilaje de mare tonaj care trebuiau sa traga in doua directii diferite, niste cabluri legate de stalpii de sustinere si de pereti. Perimetrul de siguranta a fost extins, iar trecatorii si locuitorii din zona au fost rugati sa se indeparteze de campul operatiunilor. Jandarmii au securizat intrarile interzicand accesul tuturor. Dupa ce primele cabluri s-au rupt, firma a solicitat cabluri mai groase de la o unitate militara din localitate. Ulterior s-a reusit transmutarea parterului blocului, astfel ca imobilul s-a departat de blocul de care statea lipit si s-a inclinat spre sosea. "Nu a fost vina firmei, acele cabluri existau pe piata si erau cele mai groase. Vrem sa il demolam in seara asta", a declarat seful de cabinet al prefectului, Adrian Sabaceag. El spune ca masura este menita mai ales sa-i linisteasca pe locatarii din blocul imediat alaturat care au fost evacuati pe durata operatiunii de demolare.
Demolarea blocului E24, programata pentru luni, dar amanata ca urmare a unei solicitari depuse de E.ON Gaz in acest sens, a inceput marti, dupa orele pranzului. Compania de gaz E.ON a solicitat o amanare a actiunii pentru strangerea de probe necesare anchetei aflate in derulare, insa atat procurorii, cat si autoritatile locale au decis ca blocul este un pericol pentru zona si pentru locuitorii ei si ca trebuie demolat cat mai rapid. Ieri, E.On s-a declarat de acord cu masura demolarii, prin intermediul unui comunicat de presa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.