Prezent la Constanta, deputatul PC, Bogdan Pascu, a sustinut ca liderul partidului va finanta orice idee de afacere ce va fi depusa pana pe 15 octombrie la sediul filialei judetene a PC. Idee si nu plan de afacere, acesta urmand a fi realizat ulterio
Prezent la Constanta, deputatul PC, Bogdan Pascu, a sustinut ca liderul partidului va finanta orice idee de afacere ce va fi depusa pana pe 15 octombrie la sediul filialei judetene a PC. Idee si nu plan de afacere, acesta urmand a fi realizat ulterior de specialisti. "Este o oferta adresata in special tinerilor de a-si schimba viata, ideea de a fi propriul stapan. Cautam tineri antreprenori pentru a nu mai fi dependenti de o slujba aici sau in strainatate ci sa construim aici, in tarisoara asta ceva," le-a spus Bogdan Pascu tinerilor constanteni. Genericul sub care se deruleaza acest program este "Bucuria de a fi propriul stapan" iar conservatorii sustin ca nimeni nu va pierde, fiecare va invata cateceva. Totul este ca pe o pagina, o pagina si jumatate sa faca descrierea unei afaceri pe care sa o si poata conduce. Evaluarea ideilor nu o va face finantatorul ci o comisie de evaluare condusa de Maria Grapini, vicepresedintele PC.

Program fara apartenenta politica
"Pentru a obtine finantarea nu trebuie sa fi membru PC, apartenenta politica nun e intereseaza. Ne ingrijoreaza faptul ca 73% din tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani doresc sa lucreze in strainatate, lucru deosebit de periculos. O alta formula de a da curaj tinerilor este incurajarea spiritului antreprenorial. si tinerii pe propriile picioare pot face ceva. Nu trebuie sa ne limitam la ideea de a cauta un loc de munca," a afirmat deputatul PC. Exista trei criterii care stau la baza unei idei finantabile: impactul social (cu cat are mai multi beneficiari, cu atat mai bine), determinarea aplicantului (foarte important este ca acesta sa-si poata conduce propria afacere) si capacitatea economica. Varsta nu este un factor esential iar finantarea este nerambursabila. Reprezentantii conservatorilor sustin ca nu ofera numai finantare. Dupa selectia ideilor se va oferi tot gratuit consultanta pentru a pune pe roate afacerea si pentru a o dezvolta. Evaluarea ideilor va dura doua saptamani iar numele castigatorilor vor fi facute publice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.