ArcelorMittal este interesat sa achizitioneze integral actiunile la grupul argentinian Acindar, oferind pentru actiune 5,75 pesos (1,83 dolari la cursul valutar din 1 octombrie), cu 19,5% peste cotatia inregistrata de titlurile companiei la inchidere
ArcelorMittal este interesat sa achizitioneze integral actiunile la grupul argentinian Acindar, oferind pentru actiune 5,75 pesos (1,83 dolari la cursul valutar din 1 octombrie), cu 19,5% peste cotatia inregistrata de titlurile companiei la inchiderea sedintei bursiere de luni.
Valoarea totala a tranzactiei s-ar putea ridica la 1,7 miliarde de pesos (542,4 milioane de dolari), iar acordul de preluare are nevoie de aprobarea autoritatilor de reglementare. Perioada de valabilitate a ofertei, avansata prin intermediul diviziei ArcelorMittal din Spania, ar putea incepe peste patru luni.
Pentru definitivarea tranzactiei, majoritatea actionarilor Acindar ar trebui sa accepte oferta ArcelorMittal, astfel incat grupul sa ajunga la o participatie de cel putin 90% la producatorul argentinian.
In prezent, grupul ArcelorMittal, rezultat prin preluarea companiei Arcelor de catre Mittal Steel anul trecut, detine o participatie de 65,3% la Acindar.
"Oferta vizeaza consolidarea pozitiei ArcelorMittal in Argentina si reafirmarea obiectivului grupului privind dezvoltarea afacerilor in aceasta tara", se arata intr-un comunicat al ArcelorMittal.
Arcelor Mittal este prezent si pe piata din Romania, detinand combinatele siderurgice de la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara si operatorul portuar Romportmet Galati.
Grupul are peste 330.000 de angajati in 60 de tari. Conform rezultatelor pro-forma inregistrate de Arcelor Mittal in 2006, compania a avut o productie de 118 milioane de tone, ceea ce reprezinta circa 10% din productia mondiala de otel. Grupul a inregistrat anul trecut incasari de 88 de miliarde de dolari si profit de 14 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.