Ambasadorul Poloniei in Irak a fost ranit, miercuri dimineata, la Bagdad, intr-un atentat cu bomba comis la trecerea masinii sale pe una din strazile capitalei irakiene, a anuntat Ministerul polonez de Externe, citat de AFP, monitorizata de Rompres.&
Ambasadorul Poloniei in Irak a fost ranit, miercuri dimineata, la Bagdad, intr-un atentat cu bomba comis la trecerea masinii sale pe una din strazile capitalei irakiene, a anuntat Ministerul polonez de Externe, citat de AFP, monitorizata de Rompres. "A fost probabil explozia unei mine. Ambasadorul a fost ranit, dar el a putut parasi locul" incidentului, a indicat purtatorul de cuvant al diplomatiei de la Varsovia, Robert Szaniawski. "Trei masini din coloana poloneza au fost distruse in acest atentat, care a avut loc la putin timp dupa ora 07,00 GMT", a precizat el. In atentat au fost ranite mai multe persoane, printre care si garda de corp a ambasadorului, a mai indicat reprezentantul diplomatiei de la Varsovia. Ambasadorul Edward Pietrzyk, 57 ani, are in urma o cariera indelungata in randurile armatei poloneze. Inainte de prabusirea blocului comunist, ofiterul polonez si-a completat studiile la Academia Statelor Majore din fosta URSS. In perioada 2000-2006, generalul Pietrzyk a fost comandantul fortelor terestre poloneze, intrand in diplomatie in primavara lui 2007. In total 21 de militari polonezi din contingentul desfasurat in Irak si-au pierdut viata de la declansarea conflictului in aceasta tara, in martie 2003.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.