Trei procese s-au amanat ieri din cauza ca unul dintre avocati s-a imbolnavit. Este vorba despre Sorin Calaigi, avocat in baroul Constanta, care a depus, in toate dosarele pe care le avea pe rol, acte ce dovedesc faptul ca este bolnav. Primul caz ama
Trei procese s-au amanat ieri din cauza ca unul dintre avocati s-a imbolnavit. Este vorba despre Sorin Calaigi, avocat in baroul Constanta, care a depus, in toate dosarele pe care le avea pe rol, acte ce dovedesc faptul ca este bolnav. Primul caz amanat pentru luna octombrie a fost cel al finantistilor Marian Manta, stefan Branza si Gheorghe Nicut-Tanasescu, care au fost condamnati alaturi de Teddy Natavala si Doru Constantin Codreanu. Ei au fost implicati in rambursarea ilegala de TVA in valoare de 34 miliarde de lei vechi, suma pe care se presupune ca au primit-o Natavala si Codreanu. Procurorii i-au acuzat ca, in 2002, Natavala a solicitat Directiei de Finante Publice Constanta rambursarea TVA in numele a doua firme pe care le detinea. Fostul politist de la doi s'un sfert a fost ajutat de Codreanu, care ar fi ridicat banii de la banca si i-ar fi transferat intr-un cont in strainatate. Angajatii de la Finante au fost acuzati ca nu au verificat bine actele prezentate de Natavala si au acordat banii cu usurinta. Singurul achitat a fost Branza, colegii lui au primit cate un an si doua luni cu suspendare, iar Natavala si Codreanu cate cinci ani de inchisoare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.