Un numar de 12 banci se afla in discutii cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei pentru a primi avizul privind noile norme de creditare a populatiei, potrivit prim-viceguvernatorului bancii centrale, Florin Georgescu. "Avizarea depinde foarte m
Un numar de 12 banci se afla in discutii cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei pentru a primi avizul privind noile norme de creditare a populatiei, potrivit prim-viceguvernatorului bancii centrale, Florin Georgescu. "Avizarea depinde foarte mult de fiecare banca. Cele 12 banci poarta discutii cu specialifltii BNR si cand vor fi pregatite vor primi avizul", a declarat marti Georgescu, la un seminar pe teme economice.
Pana in prezent, BNR a validat normele a zece banci, Alpha Bank, BRD-Groupe Societe Generale, Volksbank, BCR, Banca Transilvania, ATE Bank Romania, CEC, Bank Leumi Romania, Credit Europe Bank si Romanian International Bank.
La inceputul lunii martie, BNR a decis sa elimine obligativitatea avansului pentru creditele acordate populatiei, care se situa la 25% din suma imprumutata in cazul celor ipotecare si la 30% pentru creditele de consum, precum si valoarea maxima a gradului de indatorare a persoanelor fizice.
Institutiile de credit vor acorda imprumuturile pe baza reglementarilor proprii, care trebuie avizate de Directia Supraveghere a BNR. Pana la validare, institutiile de credit vor opera potrivit reglementarilor in vigoare si vor aplica un nivel maxim de indatorare de 40% din totalul veniturilor. z


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.