Reprezentativa "frunzei de stejar" si-a incheiat aventura la Cupa Mondiala cu o infrangere scontata, in fata celei mai puternice echipe din lume. In ciuda diferentei de scor, romanii nu s-au facut de ras, culegand aplauzele celor 36.000 de spectatori
Reprezentativa "frunzei de stejar" si-a incheiat aventura la Cupa Mondiala cu o infrangere scontata, in fata celei mai puternice echipe din lume. In ciuda diferentei de scor, romanii nu s-au facut de ras, culegand aplauzele celor 36.000 de spectatori prezenti pe stadionul din Toulouse.     Masina de rugby neo-zeelandeza s-a pus in miscare inca de la primul fluier al arbitrului Joe Jutge, iar Sivivatu a culcat pentru prima oara balonul in terenul nostru de tinta in secunda 37, marcand cel mai rapid eseu la aceasta editie a Cupei Mondiale. Ce a urmat a fost un iures neintrerupt spre buturile noastre si inca 12 eseuri venite dupa faze cursive, de mare spectacol, cele mai multe semnate de Joe Rokocoko (3), dintre care 10 transformate. In fata unei asemenea forte dezlantuite, romanii au raspuns cu curaj, incercand sa tina cat mai mult balonul pe inaintare, ceea ce le-a si reusit de cateva ori. Iar efortul le-a fost rasplatit in minutul 31, cand, la prima noastra actiune in 22-ul advers, Marius Tincu a inscris al treilea eseu al sau la acest turneu. In minutul 72, Florin Vlaicu a transformat o lovitura de pedeapsa, aducand inca trei puncte in contul Romaniei.  REACTII. Desi inaintea meciului afirmase ca nu ar vrea sa pierdem la mai mult de 70 de puncte, Sorin Socol s-a declarat satisfacut de evolutia echipei. "Intotdeauna este o placere sa ai in fata asemenea jucatori, rapizi, tehnici, foarte puternici. Sunt convins ca publicul a apreciat ce am reusit sa facem astazi. Suntem multumiti ca am marcat un eseu. Am avut si alte ocazii, dar nu am reusit sa le concretizam. Este pacat. Chiar daca scorul e mare, noi am dat totul, am incercat sa facem ceva", a spus capitanul echipei nationale, in timp ce managerul Robert Antonin a declarat: "A fost o experienta incredibila pentru tinerii din echipa Romaniei. La final erau in teren cinci jucatori de 20 si 21 de ani, ceea ce ne da sperante pentru Cupa Mondiala din 2011. Avem nevoie de meciuri cat mai tari, asa cum a fost acesta, pentru a putea progresa".     Daca tanarul Stefan Ciuntu a debutat cu aceasta ocazie in prima reprezentativa, Razvan Mavrodin s-a aflat la ultimul meci pentru echipa nationala. El a avut parte de o retragere la care viseaza orice jucator, fiind trimis in teren in repriza a doua, chiar in ziua in care a implinit 34 de ani!     BILANT. Romania a incheiat Cupa Mondiala pe locul 4 in grupa C, cu o victorie si trei infrangeri: 14-10 cu Portugalia, 18-24 cu Italia, 0-42 cu Scotia si 8-85 cu Noua Zeelanda. Rezultatele nu sunt nici mai bune, dar nici mai proaste decat la editiile trecute. Chiar daca aveau promisa o prima de 300.000 de euro pentru clasarea pe locul 3, jucatorii nostri nu si-au indeplinit obiectivul si au ratat sansa de a se califica direct la editia din 2011.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.