Inaintea evenimentului de pe Stadionul National de Rugby, fanii trupei britanice se pot incalzi in acest weekend cu inregistrarea televizata a concertului de la Glastonbury.

100 de bilete cu loc la tribuna (95 de lei) au mai ramas pentru concertul trupei Muse din 6 octombrie, ce va fi sustinut pe proaspatul renovat Stadion National de Rugby „Arcul de Triumf", au declarat pentru Cotidianul organizatorii evenimentului, prezentat de Orange si produs de One Event si Livada. Biletele din sectorul Gazon A de linga scena au fost epuizate, fanii trupei putind sa mai cumpere bilete in sectorul Gazon B (45 de lei), dar si la tribuna. Inainte de sosirea rockerilor britanici la Bucuresti, ei vor putea fi urmariti in concertul televizat de la Glastonbury, transmis vineri noapte de PRO TV, de la ora 1.00.

Trupa britanica s-a infiintat in 1999 la Londra, cu Matthew Bellamy, voce, chitara si clape, Chris Wolstenholme la bas, clape si voce, si Dominic Howard la percutie. Muzica lor se inspira din rockul alternativ si metal, nelipsind nici urme de muzica electronica si clasica. Autorii hiturilor „Time is running out" si „Starlight" au scos in toamna anului trecut ultimul album, „Black Holes and Revelations", care a fost bine primit de critica muzicala si de public. Dupa ce in primavara a avut un turneu in Statele Unite, iar vara a bifat marile festivaluri de rock din Europa, in octombrie, Muse va acoperi estul si nordul Europei, dupa care va cinta in Australia si in Noua Zeelanda.


Ca stil muzical, Muse aduce aminte de ritmurile indracite ale Led Zeppelin, de vocile corale ale formatiei Queen ori de soundul electro al celor de la Depeche Mode. Versurile formatiei britanice nu fac parte din categoria povestilor lacrimogene despre dragostea neinteleasa. Din contra, mesajul este angajat, violent chiar. Liderul trupei, Matthew Bellamy, si-a cistigat celebritatea prin teoriile sale conspirationiste si apocaliptice, dar si pentru ideile sale anarhiste. „Ne-am nascut intr-un sistem care ne-a facut sclavi. Este placut, e o lume draguta, dar sa recunoastem: votul pe care ni-l dam cu totii este inutil. Conceptul democratiei este doar o gluma de prost gust. Misiunea rockului este sa scuture lucrurile astea si sa spuna: «Da-le naibii, sint niste mizerii! Hai sa dam foc Parlamentului!»", indeamna amenintator vocalistul intr-un interviu luat de revista „NME".

Pe linga rafuielile cu politicienii care trag sforile globalizarii sau ne supravegheaza prin satelit, albumul „Black Holes and Revelations" se remarca si prin finalul apocaliptic, in care rasuna galopul Calaretilor Apocalipsei combinat cu tipatul sirenelor ori cu suierul armelor cu laser. Ultima piesa, „Knights of Cydonia" (Cydonia este regiunea martiana care ar ascunde vestigiile vietii extraterestre), a fost nominalizata la Premiile Q Awards pe 2007, oferite de cea mai populara revista lunara de muzica din spatiul britanic. Muse a cistigat mai multe premii, printre care Best New Artist, in 2000, sau Innovation Award, rockerii cistigind saptamina trecuta Premiul Vodafone Live la sectiunea „Turneul anului".