Procurorii Parchetului Instantei Supreme au solicitat vineri Curtii de Apel Brasov emiterea unui mandat de arestare preventiva, pentru zece zile, pe numele politistului Cristian Cioaca, principalul suspect in cazul disparitiei sotiei sale, avocata El
Procurorii Parchetului Instantei Supreme au solicitat vineri Curtii de Apel Brasov emiterea unui mandat de arestare preventiva, pentru zece zile, pe numele politistului Cristian Cioaca, principalul suspect in cazul disparitiei sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Instanta a respins insa cererea procurorilor, acestia inaintind imediat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La iesirea din sala de judecata, Cristian Cioaca si-a sustinut in continuare nevinovatia si a spus ca sotia sa il insela. "Eu inca imi mai astept sotia acasa. Sint sigur ca o sa apara. Nu am nici o legatura cu acuzatiile ce mi se aduc. Au fost trei saptamini cumplite pentru mine. Invinuirile care mi se aduc mi-au distrus viata si familia. Cu siguranta voi pleca din Brasov, pentru ca acum colegii mei ma vor privi cu alti ochi. Luni imi voi prelungi concediul medical", a spus Cristian Cioaca, citat de MEDIAFAX.

Joi, politistul fusese supus testului poligraf. Procurorul Robert Cazanciuc, seful Biroului de informare si de relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie, a declarat pentru MEDIAFAX ca, potrivit primelor date care au reiesit in urma testarii cu detectorul de minciuni, Cristian Cioaca a prezentat "un comportament disimulat", in sensul ca raspunsurile lui la intrebarile din cadrul testului "nu erau raspunsurile standard date de o persoana care nu avea nimic de ascuns".

Politistul Cristian Cioaca a afirmat vineri, citat de MEDIAFAX, ca regreta disparitia sotiei sale si ca in curind va oferi toate amanuntele in acest caz. "Nu va mai dura mult si voi face o declaratie de presa cu toate amanuntele din dosar. Tot ce pot sa va spun este faptul ca regret disparitia sotiei, dar cel mai important lucru este faptul ca baietelul meu este alaturi de mine. Nu comentez rezultatele testului poligrafic, eu am acceptat tot ce au vrut ei sa faca cu mine pentru a nu se interpreta ca ma sustrag de la ceva", a spus Cioaca, citat de MEDIAFAX.

Vineri, Cristian Cioaca era in libertate, dupa ce miercuri seara procurorii il retinusera pentru 24 de ore pentru uciderea sotiei sale. Ordonanta de retinere a expirat joi la ora 17.30, insa audierile la Parchet au continuat si dupa aceasta ora.

Parintii avocatei Elodia Ghinescu s-au aratat socati de faptul ca ginerele lor a fost pus in libertate si sint convinsi ca acesta le-a ucis fiica. "Nemernicul mi-a omorit fata, iar acum este liber. Nu stim ce sa mai facem si la cine sa mai apelam. Anchetatorii au destule probe, dar se pare ca nici astea nu au fost destul de concludente pentru arestare. Sigur are pe cineva sus-pus, care o sa-l scape de puscarie. O sa ramina cu toata averea fiicei mele, pentru care ea a muncit o viata intreaga, iar copilul o sa creasca linga un tata catre i-a omorit mama", a declarat vineri Emilia Ghinescu, mama avocatei, citata de MEDIAFAX.

Elodia Marilena Ginescu (38 de ani), avocat in cadrul Baroului Brasov, a disparut de acasa pe 30 august. Sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, a anuntat Politiei disparita femeii abia pe 5 septembrie. Anchetatorii brasoveni au luat in calcul varianta crimei in cazul avocatei Elodia Ghinescu, pe lista suspectilor fiind si sotul femeii, deoarece s-au gasit urme de singe in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. In noaptea disparitiei femeii, politistul Cristian Cioaca era de serviciu, insa anchetatorii au stabilit ca acesta a facut schimb de tura cu un coleg. (P.B.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.