Premierii celor 27 de tari membre ale UE, presedintii Parlamentului European, ai Consiliului European, ai CSM si ai Curtii de Conturi din Romania sunt chemati in judecata de o bacauanca. Femeia nu este una oarecare, ci managerul economic al Curtii de
Premierii celor 27 de tari membre ale UE, presedintii Parlamentului European, ai Consiliului European, ai CSM si ai Curtii de Conturi din Romania sunt chemati in judecata de o bacauanca. Femeia nu este una oarecare, ci managerul economic al Curtii de Apel Bacau.

Doina Savu, managerul economic al Curtii de Apel Bacau, a initiat o actiune in justitie fara precedent. Ea a dat in judecata toate tarile membre ale Uniunii Europene (27), cu institutiile de conducere, pentru incalcarea grava a drepturilor ei de cetatean comunitar. Totodata, ea ii cheama in fata judecatorilor bacauani si pe reprezentantii celor mai puternice institutii romanesti: Parlamentul, Guvernul, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public si Curtea de Conturi. Savu reclama faptul ca incepand cu data de 1 mai 2006 a fost "supusa unui regim constant si grav de incalcare a drepturilor" ei de cetatean roman si apoi comunitar. Potrivit plangerii, femeia a facut numeroase petitii catre institutiile abilitate ale statului pentru rezolvarea situatiilor sesizate, iar acestea fie nu i-au raspuns, fie au amanat la calendele grecesti solutionarea acestora. Ea s-a decis sa dea in judecata institutiile romanesti pe care le acuza de abuz si sa cheme in garantie tarile si institutiile UE in speranta solutionarii corecte si definitive a problemelor sesizate. Cererea de chemare in judecata contine nu mai putin de 70 de solicitari si are drept probe mii de file de inscrisuri si documente oficiale din sfera administrativa, judiciara si economica, ce fac dovada neregulilor din principalele institutii de drept romanesti si in special cele de la instantele bacauane. Aproape intr-un gest de disperare, managerul economic al Curtii de Apel Bacau solicita instantei ca procesul sa fie public, cu participarea neingradita a presei.


VEDETE. Cererea de chemare in judecata a primilor ministri ai Angliei, Suediei sau Spaniei, a presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, si a altor institutii a fost depusa la registratura Curtii de Apel la 19 septembrie 2007. Dincolo de caracterul inedit al procesului, de lipsa de precedent a unei asemenea actiuni, avocatii bacauani au recunoscut aproape in corpore ca instanta nu se poate pronunta pe absolut nimic din acest dosar fara sa citeze toate partile parate. "Din  punct de vedere procedural, este obligatorie citarea partilor mai inainte ca instanta sa se poata pronunta asupra admisibilitatii actiunii. Trebuie sa se citeze partile in mod legal", ne-a declarat avocatul Mihai Cliveti. Acelasi lucru ni l-a confirmat si decanul Baroului de Avocati Bacau. "Este pentru prima data cand aud de o asemenea actiune. Sigur ca in mod normal partile trebuie citate. In orice proces paratii trebuie citati si abia apoi instanta poate sa-si verifice competenta de a judeca acel dosar sau nu", a spus si Alexandru Lungu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.