Ayman al-Zawahiri, al doilea in ierarhia retelei al-Qaida, le-a cerut musulmanilor din Sudan sa lupte impotriva fortelor Uniunii Africane si a membrilor unei forte de pace ONU care urmeaza sa fie stationata in regiunea Darfur, relateaza Reuters.

Intr-o inregistrare video de 80 de minute care face referiri la mai multe conflicte, al-Zawahiri a criticat decizia presedintelui sudanez Omar Hassan al-Bashir de a accepta rezolutia ONU privind operatiunea comuna Uniunea Africana - ONU, care va implica stationarea a 26.000 de militari in Darfur.

"Bashir a anuntat inainte ca se va opune desfasurarii de trupe internationale in Darfur (...), dar a fost o minciuna (...), iar el a dat inapoi pas cu pas pana a fost de acord cu orice i s-a impus", afirma al-Zawahiri in inregistrarea publicata joi.

El l-a acuzat pe Bashir ca si-a abandonat "fratii musulmani" pentru a multumi Statele Unite si a declarat ca presedintele sudanez nu mai merita protectie din partea musulmanilor. "Ma adresez natiunii de mujahedini din Sudan si ii reamintesc ca astazi este un mare test si mujahedinii tineri, fii ai Sudanului, trebuie sa organizeze jihadul impotriva fortelor care invadeaza Darfurul, asa cum fratii lor au organizat rezistenta in Afganistan, Irak si Somalia", adauga al-Zawahiri.
Mediafax