E.ON Gaz Romania si E.ON Gaz Distributie vor majora compensatia baneasca pe care o vor acorda sinistratilor din Zalau la 40-70.000 de lei. E.ON Gaz Distributie a anuntat ca, pe langa ajutorul financiar de urgenta, "indiferent de rezultatele anch
E.ON Gaz Romania si E.ON Gaz Distributie vor majora compensatia baneasca pe care o vor acorda sinistratilor din Zalau la 40-70.000 de lei. E.ON Gaz Distributie a anuntat ca, pe langa ajutorul financiar de urgenta, "indiferent de rezultatele anchetei oficiale", compania va acorda fiecarei familii, in functie de numarul de membri, sume cuprinse intre 40.000 si 70.000 de lei. Prefectul de Salaj, Andrei Todea, a atras atentia ca, pana la finalizarea anchetei, asemenea ajutoare ar putea fi interpretate ca fiind menite sa influenteze cercetarile. Oficiul pentru Protectia Consumatorilor Cluj si Parchetul Salaj au inceput o ancheta. Conductele fisurate au fost trimise la IPJ Salaj pentru a se determina vechimea fisurii.
Blocul din Zalau, devastat vinerea trecuta in urma unei explozii de proportii datorate acumularii de gaze in subsol, urmeaza sa fie demolat. Decizia privind modalitatea de demolare ii apartine unui expert din Targu Mures, Szekeres Gero. Expertul muresan spune ca explozia s-a datorat aprinderii succesive a unor gaze. "A fost vorba de o explozie multipla. Noroc cu zidul de sustinere din spatele blocului care a rezistat. Altfel cladirea s-ar fi prabusit", a spus Szekeres.
Prefectura a intocmit o lista cu familiile afectate, pe care a trimis-o la Guvern in scopul alocarii de bani din fondul de urgenta. Este de vorba de 50.000 de lei, la care se vor adauga si alte sume de la Consiliul local. Cele doua familii indoliate vor primi un ajutor banesc in valoare de 5000 lei. La inceputul lunii noiembrie, familiile din blocul prabusit se vor putea muta intr-un bloc ANL.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.