Ordonanta privind reorganizarea aparatului de lucru isi asteapta votul in Senat, dar parlamentarii se intrec deja in a creiona diferite consecinte.

Reprezentantii PD si PSD au anuntat transant ca vor vota impotriva Ordonantei nr. 25/2007 p
Ordonanta privind reorganizarea aparatului de lucru isi asteapta votul in Senat, dar parlamentarii se intrec deja in a creiona diferite consecinte.

Reprezentantii PD si PSD au anuntat transant ca vor vota impotriva Ordonantei nr. 25/2007 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului, in vreme ce peremistii nu au avansat inca nici o varianta de vot.
Asemenea pesedistilor, democratii considera ca "picarea" actului normativ ar face ca actuala forma de organizare a Guvernului sa nu mai aiba suport legal, ceea ce ar conduce la revenirea la vechea formula, din care a facut parte si PD. "Este un test pentru actualul Guvern. Liberalii si premierul tot spun ca nu au nici o problema in a-si trece legile. Vom vedea daca Executivul are destule voturi ca sa-si treaca ordonanta care reglementeaza propria organizare", a aratat senatorul PD Nicolae Iotcu. Aceeasi varianta pare sa fie imbratisata si de conservatori. Potrivit fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, consecintele respingerii ordonantei nu pot fi calculate in prezent, dar printre efecte s-ar numara si revenirea la formula anterioara.
Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, are insa o alta viziune. "Daca ordonanta este respinsa, nu se intampla absolut nimic. Pur si simplu se revine la vechea structura a agentiilor aflate in subordinea Executivului si a Secretariatului General", a precizat Voicu. El a adaugat ca exista mai multe variante pentru a fi "reparat" un posibil "accident" in Senat, inclusiv emiterea unei noi ordonante de urgenta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.