Dupa ce liderul UDMR, Marko Bela lua in calcul zilele trecute varianta unei intelegeri intre PSD, PNL si UDMR, vicepresedintele executiv al Uniunii, Laszlo Borbely, a declarat ca Uniunea nu este interesata in acest moment ca PSD sa intre la guvernare
Dupa ce liderul UDMR, Marko Bela lua in calcul zilele trecute varianta unei intelegeri intre PSD, PNL si UDMR, vicepresedintele executiv al Uniunii, Laszlo Borbely, a declarat ca Uniunea nu este interesata in acest moment ca PSD sa intre la guvernare, chiar daca se poarta o serie de discutii cu social-democratii. "Poate sa spuna PSD ca vrea sa intre la guvernare si poate sa spuna PNL ca nu e de acord, dar asta e o alta discutie. Ca sa intre PSD la guvernare, nu suntem interesati acum", a afirmat Laszlo Borbely. In opinia sa, nu este nicio problema ca partidele parlamentare discuta si ca reprezentantii UDMR au avut deja convorbiri cu PSD pe marginea unor teme precum bugetul pe 2008 si cresterea pensiilor. "Am fost surprins cand au anuntat ca introduc motiune de cenzura. Mi-am exprimat nedumerirea, am spus ca PSD s-a pripit si "haideti sa stam jos la o masa, sa vedem ce probleme sunt" si iata ca au inceput discutiile. Am avut si noi o intalnire cu PSD luni si am discutat - pe buget, despre pensii, nu vad niciun impediment sa discutam", a aratat Borbely. Vicepresedintele UDMR a subliniat ca, intrucat actualul Guvern nu are majoritate in Parlament, este normal, in orice tara civilizata si democratica, ca partidele sa dialogheze pentru obtinerea unei majoritati parlamentare. "Daca nu se reuseste, atunci, normal, mergi la o motiune de cenzura. Atunci cand s-a luat decizia sa se introduca peste noapte o motiune, s-a legat caruta in fata cailor, fapt care a starnit nedumerire, chiar si in tabara PSD", a apreciat acesta.
La randul sau, aflat la deschiderea anului scolar in Covasna, presedintele UDMR, Marko Bela, se pronunta in favoarea interzicerii comercializarii alimentelor nesanatoase in scoli. Liderul UDMR a declarat ieri, la Targu Secuiesc, cu prilejul deschiderii noului an de invatamant, ca nu a discutat cu colegii sai de partid in legatura cu sustinerea unui act normativ in acest sens, dar personal este de acord cu luarea acestei masuri. Plenul Senatului a adoptat recent o propunere legislativa menita sa sprijine alimentatia sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar. Potrivit acesteia Ministerul Sanatatii va trebui sa elaboreze cu sprijinul specialistilor in nutritie, o lista a alimentelor nerecomandate scolarilor, a caror comercializare va fi interzisa in scoli, gradinite si crese. Printre alimentele considerate nesanatoase se numara cele cu aport substantial de grasimi, sare, indulcitori, aditivi alimentari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.