SC Simar SA, firma care apartine patronului echipei Jiul Petrosani, Alin Simota, a reusit sa inunde doua institutii de invatamant in urma lucrarilor de reparatii ale acoperisului. In ordine cronologica, prima a fost scoala "Sf. Varvara" din Aninoasa,
SC Simar SA, firma care apartine patronului echipei Jiul Petrosani, Alin Simota, a reusit sa inunde doua institutii de invatamant in urma lucrarilor de reparatii ale acoperisului. In ordine cronologica, prima a fost scoala "Sf. Varvara" din Aninoasa, unde autoritatile locale au reclamat faptul ca imobilul s-a umplut de apa dupa ce angajatii societatii in cauza au decopertat cladirea si au lasat-o neacoperita, in ciuda ploilor de afara. Lucrarile au costat peste un milion de lei noi. Acum, angajatii Simar au reusit sa inunde un intreg etaj al Liceului "Dimitrie Leonida" din Petrosani. Dupa un model copiat, parca, la indigo, executantul lucrarii nu a tinut cont de ploile de afara si a desprins o parte a acoperisului cladirii, iar apa s-a infiltrat. Mai multe clase care functionau la ultimul etaj al liceului, printre care cabinetele de tehnologie si limba moderna, au fost mutate intr-o cladire auxiliara pana la remedierea problemelor. Paradoxal, conducerea institutiei de invatamant nu gaseste nicio vina celor care efectueaza lucrarea si spune ca "ploaia e de vina".
"S-a desfacut acoperisul pe margine, pentru a prinde structura de lemn a sarpantei si, pe langa margini, s-a inflitrat apa. Lucrarea este in graficul de executie. Conform protocolului incheiat, lucrarile de reparatii interioare vor fi facute pe banii executantului", a declarat directorul Liceului "Dimitrie Leonida", Atena Vladuceanu. Aceasta recunoaste, totusi, ca in programul de reabilitare a institutiei de invatamant, pentru care Ministerul Educatiei a alocat 300.000 de lei, lucrarile la etajul superior al cladirii nu erau prinse. Termenul final de realizare a lucrarilor este 1 octombrie 2007.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.