Steaua-Rapid 0-0, in primul mare derby al sezonului, un meci in care ambele echipe s-au blocat ca sa nu piarda.
CFR Cluj a profitat de remiza din Ghencea pentru ca, invingand cu 2-0 la Constanta, sa preia sefia.
Fostul lider, FC Vaslui, a c
Steaua-Rapid 0-0, in primul mare derby al sezonului, un meci in care ambele echipe s-au blocat ca sa nu piarda.
CFR Cluj a profitat de remiza din Ghencea pentru ca, invingand cu 2-0 la Constanta, sa preia sefia.
Fostul lider, FC Vaslui, a cazut pana pe locul 3 in clasament, dupa ce a pierdut la Timisoara.

Steaua a terminat la egalitate, scor 0-0, derbyul cu Rapid, disputat, duminica seara, pe stadionul din Bulevardul Ghencea, in ultimul meci al etapei a VII-a a Ligii I, rezultat de care a profitat... CFR Cluj, echipa care s-a instalat, solitara, pe prima pozitie a clasamentului.
La finalul partidei, ambele echipe s-au declarat nemultumite de rezultat, dar satisfacute, totusi, de faptul ca nu au pierdut meciul. Antrenorul Cristiano Bergodi crede ca daca exista o echipa care merita sa castige atunci aceea era Rapid, insa a subliniat ca este multumit de primul sau derby in Romania. "Am facut un meci bun, mai ales in a doua repriza, cand in 20 de minute am avut trei ocazii. A fost un meci echilibrat la inceput, iar apoi daca exista o echipa care merita sa castige aceea era Rapid. Multumesc jucatorilor care au facut un meci bun. Cand am pus mingea jos am avut actiuni, si Steaua a fost in dificultate. Pentru primul meu derby in Romania sunt multumit. Avand in vedere ocaziile si jocul din repriza a doua, cred ca Rapid a pierdut doua puncte. Ne-a lipsit probabil determinarea in fata portii, dar e bine asa. Toata lumea spunea ca e greu sa castigi in Ghencea, dar am demonstrat ca putem invinge orice echipa din Romania. Cred ca suporterii nostri sunt totusi multumiti", a spus Bergodi.

Hagi vrea mai mult
Antrenorul echipei Steaua, Gheorghe Hagi, a declarat ca formatia sa sufera pe margini si trebuie sa-si imbunatateasca jocul. "Am vorbit cu jucatorii. In ultimii 30 de metri trebuie sa facem mai multe, pentru ca suntem prea previzibili si lenti in atac. Suferim pe margini si trebuie sa ne imbunatatim jocul, asta e clar. Cine va juca pe banda nu stiu, dar trebuie sa crestem. Au fost doua reprize total distincte. In prima, ambele echipe au riscat putin. Am avut putine realizari, din pacate nu am reusit mai mult. Nu am avut o circulatie buna a balonului pentru a dezvolta jocul mai bine, in special pe margini. In repriza a doua a fost mai bine, dar in 10 minute am facut 2-3 greseli defensive incredibile. Am avut si sansa, am simtit de pe banca ca cine inscrie prima poate transa meciul. Am avut ocazii si noi, si ei, dar raman cu a doua repriza mai frumoasa. Prima a fost destul de saraca in exprimare", a spus Hagi.
Tehnicianul stelist l-a felicitat pe omologul sau de la Rapid, Cristiano Bergodi. "Rapidul are un antrenor bun si o echipa periculoasa care risca mult. Felicitari, Bergodi a facut o echipa buna. Cu 0-0 acasa nu pot fi multumit. Avem nevoie de toti jucatorii. Le va veni tuturor randul, deoarece urmeaza un tur de forta pe trei fronturi. Nu se stie daca va fi mai greu la Praga. Meciul cu Slavia nu e decisiv. E primul meci, atat. Mergem sa ne batem cu curaj, care ne-a lipsit in meciul cu Rapid. Ma bucur pentru revenirea lui Iacob, care fizic sta bine", a precizat Hagi.

Atac voalat la Hagi
Finantatorul Gigi Becali spune ca Steaua probabil ar fi castigat meciul cu Rapid daca ar fi folosit alta formula de joc. "Un joc frumos, tacticizat, de mare angajament. Echipa mi-a placut cum a jucat, nu am ce spune. Probabil ca daca ar fi fost o alta formula de joc am fi castigat. Fara Zaharia si fara Golanski, cu Badoi si Neaga sau Iacob de la inceput. Nu are rost sa-l critic pe baiat, pe Zaharia, dar nu am folosit formula cea mai buna de inceput. Am intalnit o echipa puternica, sunt multumit de rezultat", a spus Becali. Intrebat daca Steaua va debuta in Liga Campionilor, marti, cu Slavia Praga, la fel ca in sezonul trecut, cand a castigat cu 4-1 meciul cu Dinamo Kiev, Becali a raspuns: "Nu stiu, sa-l intrebam pe Dumnezeu. M-ar multumi cu Slavia si un 2-1 si un 1-0, nu vreau 4-1, este prea mult si obosim daca dam prea multe goluri".
Omologul sau din Giulesti, actionarul majoritar George Copos, a declarat ca Rapid a pierdut doua puncte in meciul cu Steaua, despre care a spus ca era o echipa de batut. "Cred ca Rapid a pierdut doua puncte. Puteam sa castigam acest meci, am jucat mai bine, Steaua era o echipa de batut. Ne-am creat cel putin cinci ocazii clare de a marca, Steaua doar doua, una pe o greseala individuala a noastra. Sunt foarte bucuros ca Bergodi a demonstrat ca este un mare antrenor, ca vine dintr-o scoala italiana, dintr-o tara cu norme si reguli. Ma bucur ca este a sasea oara in sase ani cand Rapid nu pierde in Ghencea. Imi pare rau ca nu l-am invins pe iluminatul George Becali, dar asta este viata. Cine dadea un gol castiga trei puncte azi", a spus Copos.

DEMISIE
Directorul tehnic al FC Rapid, Grigore Sichitiu (foto), a fost anuntat in functia de presedinte executiv al clubului Ceahlaul Piatra Neamt. Sichitiu urmeaza sa fie confirmat de conducerea clubului in aceasta functie. El va veni la Ceahlaul impreuna cu preparatorul fizic de la Rapid, Ciprian Panait, care a activat si la FCM Bacau.
Grigore Sichitiu si Panait isi vor depune demisia din Giulesti, insa ei mai au de pregatit datele pentru meciul cu FC Nurnberg, din Cupa UEFA.
Pentru postul de presedinte la Ceahlaul a fost vehiculat si numele fostului selectioner Emerich Ienei.

INCIDENT
Inaintea meciului, la una din loje si-a facut aparitia Gheorghe Raducanu (foto), cunoscut sub numele de Gigi Corsicanu, unul dintre liderii galeriei rapidiste, primit cu aplauze de giulesteni, care insa a fost dat afara din loja de finantatorul Gigi Becali pentru ca incepuse sa incite spectatorii stelisti. Rapidistii afirma ca Raducanu a mers apoi in galeria giulesteana, in timp ce stelistii spun ca acesta a fost dat afara de pe stadion pentru a nu inflama spiritele. Suporterii rapidisti au fost indrumati spre peluza din dreapta, chiar daca aveau bilete in alte sectoare.

INTALNIRE
Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ca s-a intalnit cu actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, cu cateva ore inaintea partidei dintre cele doua formatii. "M-am intalnit cu Copos. M-a sunat: Unde esti, iluminatule? I-am zis: Bine, comunistule, sunt la cafeneaua Floreasca. Am negociat", a spus razand Becali. Stelistul a afirmat apoi ca totul este o gluma. "Glumesc, a venit, am baut o cafea pentru ca suntem prieteni. Doar nu credeti ca o sa vanda meciul. Am fost la vestiare inainte de meci, ce sa le urez eu bafta, au ei destula", a afirmat Becali.

REVENIRE
Atacantul Victoras Iacob (foto), intrat pe teren in minutul 62, a evoluat pentru prima oara in acest sezon, el revenind dupa o accidentare care l-a tinut mai multe luni in afara gazonului. Redebutul sau nu a fost prea norocos: in minutul 87, dupa un contact cu Herea, Iacob si-a spart capul si a fost nevoit sa joace pana la final cu un bandaj. Alti doi rapidisti accidentati, Radoi si Ghionea, mai au de asteptat pana la reluarea pregatirilor, in timp ce Emeghara si Badea sunt aproape de momentul in care vor juca iar, fiind aproape refacuti dupa accidentarile suferite.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.