9.000 de hectare de padure au fost castigate de urmasii generalului Eremia Grigorescu.

Terenul forestier este situat in comuna bacauana Oituz.

Sentinta definitiva in acest dosar a fost data de judecatorii Tribunalului Bacau.
9.000 de hectare de padure au fost castigate de urmasii generalului Eremia Grigorescu.

Terenul forestier este situat in comuna bacauana Oituz.

Sentinta definitiva in acest dosar a fost data de judecatorii Tribunalului Bacau.

Peste 9.000 de hectare de teren forestier din comuna bacauana Oituz au fost castigate in aceste zile in instanta de urmasii generalului Eremia Grigorescu. Dupa aproape doi ani de plimbat pe la tot felul de comisii de fond funciar si, mai apoi, prin diverse instante, sentinta definitiva in acest dosar a fost data in urma cu cateva zile de judecatorii Tribunalului Bacau. >n aceste conditii, Sofia Catinca Grigorescu, fiica Arianei Maria si a lui Ulise Grigorescu, fiul generalului Grigorescu si al Elenei Negropontes, ar urma sa intre in posesia mosiei Grozesti Harja imediat ce Directia Silvica Bacau va definitiva amplasamentele. Decizia privind respectiva restituire a dreptului de proprietate a fost data de instantele bacauane in ciuda numeroaselor neclaritati legate de identitatea mostenitorilor existente in dosar. "Sunt o serie de inadvertente cu privire la identitatea lui Ulise Negropontes", recunoaste si Gheorghe Savu, directorul Directiei Silvice Bacau. Interesanta este si pozitia ezitanta pe care a avut-o pana acum in acest caz Comisia Judeteana de Fond Funciar. Dupa ce a validat, initial, dreptul de proprietate al Sofiei Grigorescu, resprezentata in instanta de casa de avocatura Cereches@Chereches, respectiva comisie a anulat in scurt timp aceasta decizie si s-a dat singura in judecata. La scurt timp dupa demararea, la Judecatoria Onesti, a procesului in acest dosar Comisia Judeteana de Fond Funciar isi schimba din nou pozitia si isi retrage actiunea in instanta.
Singurul opozant in acest proces ramane, in acest fel, Directia Silvica. "Am inaintat recurs impotriva pozitiei Directiei Silvice", a precizat prefectul de Bacau Gabriel Berca, cel care se afla in fruntea Comisiei Judetene de Fond Funciar. Institutia Prefectului castiga definitiv si irevocabil, iar dreptul de proprietate al Sofiei Grigorescu este din nou validat. Prefectul Berca ne-a declarat ieri ca nu a primit inca o instiintare oficiala cu privire la ultima solutie data de instantele de judecata in acest proces. Miza pentru retrocedarea acestui teren a fost una cu multe zerouri. Exista suspiciuni cu privire la fapul ca mosia Grozesti Harja va fi vanduta, imediat dupa validare, cu zece milioane de euro, unor pesoane din anturajul omului de afaceri Ion Tiriac.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin