PSD va vota, in Senat, impotriva Ordonantei de Urgenta privind reorganizarea Guvernului, a anuntat, marti, dupa Biroul Permanent al partidului, vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu, transmite Mediafax.
Vicepresedintele social-democrat a spus
PSD va vota, in Senat, impotriva Ordonantei de Urgenta privind reorganizarea Guvernului, a anuntat, marti, dupa Biroul Permanent al partidului, vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu, transmite Mediafax.
Vicepresedintele social-democrat a spus ca Biroul Permanent National al partidului a stabilit, marti, ca senatorii PSD sa voteze impotriva Ordonantei de Urgenta cu privire la reorganizarea si functionarea Guvernului.
Diaconescu a declarat ca, in aceste conditii, revine Guvernului sarcina de a-si asigura majoritatea in Senat la votul asupra Ordonantei respective.
Mai multi lideri social-democrati, printre care presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si presedintele partidului, Mircea Geoana, au declarat, in ultimele zile, ca PSD va vota impotriva Ordonantei de Urgenta nr. 25/2007, despre care au afirmat ca s-ar referi la reorganizarea ministerelor.
Pe ordinea de zi a Senatului de marti figureaza Ordonanta nr.25/2007, insa aceasta se refera la reorganizarea aparatului de lucru al guvernului.
Reorganizarea Guvernului prin comasarea, desfiintarea si infiintarea unor ministere s-a reglementat prin Ordonanta nr.24/2007, care nu figureaza, deocamdata, pe ordinea de zi a Senatului.
PC a cerut PSD sa voteze ordonanta, apreciind ca atitudinea social-democratilor de a se opune actului normativ se explica doar prin dorinta de a santaja Guvernul Tariceanu si de a ajunge la putere cu orice pret.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu considera ca Partidul Social Democrat va da dovada de 'incoerenta si de disperare' daca nu vota ordonanta de urgenta care are ca obiect reorganizarea Executivului dupa iesirea Partidului Democrat de la guvernare, relateaza Rompres.
'Cred ca, in ultima vreme, PSD ia initiative din ce in ce mai interesante. Daca vor lua aceasta decizie (sa nu voteze ordonanta - n.r.) vor da dovada de incoerenta in activitatea legislativa. Decizia PSD tine de disperarea social-democratilor care vor sa se evidentieze cu ceva', a afirmat seful Executivului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.