PSD are de gestionat cea mai fierbinte saptamana din ultima perioada, fiind nevoit sa clarifice atat relatia cu Guvernul, cat si problemele interne. Daca in privinta motiunii de cenzura pesedistii erau constienti ca nu mai pot da inapoi, in ceea ce p
PSD are de gestionat cea mai fierbinte saptamana din ultima perioada, fiind nevoit sa clarifice atat relatia cu Guvernul, cat si problemele interne. Daca in privinta motiunii de cenzura pesedistii erau constienti ca nu mai pot da inapoi, in ceea ce priveste urmarile acestui demers nimeni nu avea un raspuns. Despre negocierile cu PNL si PD nu se stia nimic, ambele partide respingand in repetate randuri o colaborare cu PSD. In schimb, Mircea Geoana se pregatea in forta pentru marginalizarea lui Adrian Nastase, plecat in aceasta saptamana din tara.
Motiunea de cenzura va fi subiectul central al sedintelor de astazi si de maine (Biroul Permanent National, grupurile parlamentare din Camera Deputatilor si Senat si Comitetul Executiv al partidului). Tot azi, in plenul Senatului, pesedistii vor incerca sa respinga si ordonanta de urgenta privind restructurarea Guvernului, masura - care, zic ei - ca va duce la caderea Guvernului. Prin acest gest, pesedistii au vrut sa forteze mana liberalilor, insa, pana ieri, nu a existat nimic palpabil, ci doar zvonuri privind discutii purtate intre Viorel Hrebenciuc si PNL sau intre Mircea Geoana si Traian Basescu. De altfel, Mircea Geoana a primit un avertisment serios de la Grupul de la Cluj care, prin vocea lui Vasile Puscas a spus ca toti liderii PSD vor fi responsabili de efectele motiunii. Ziua de foc pentru PSD va fi insa maine, cand la Comitetul Executiv al PSD, Geoana ar putea impune discutarea cererii de excludere a lui Adrian Nastase si Ion Iliescu din organizatia PSD Sector 1, insa surse din partid dau putin probabila o astfel de varianta. De altfel, Mircea Geoana s-a aflat ieri in judetul Prahova, la inscaunarea in fruntea filialei a lui Marian Saniuta. Prin acest gest, liderul PSD a blocat orice tentativa a lui Nastase de a prelua organizatia Prahova, un astfel de zvon circuland foarte des in ultimele zile. Aceleasi surse ne-au mentionat ca si convocarea unui Congres extraordinar si implicit inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea partidului este putin probabila, soarta liderului PSD urmand sa fie decisa dupa alegerile pentru PE. (Roxana ANDRONIC)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.