Parlamentarii nu se inghesuie sa voteze legile anticoruptie, iar lideri precum Corneliu Vadim Tudor (PRM) sau Dan Voiculescu (PC) sunt campioni la absentele de la votul asupra acestor legi, cu toate ca tot ei sunt initiatorii unui numar relativ mare
Parlamentarii nu se inghesuie sa voteze legile anticoruptie, iar lideri precum Corneliu Vadim Tudor (PRM) sau Dan Voiculescu (PC) sunt campioni la absentele de la votul asupra acestor legi, cu toate ca tot ei sunt initiatorii unui numar relativ mare de propuneri legislative, releva un studiu IPP. Desi la nivelul discursului public, toti liderii marseaza pe ideea de combatere a coruptiei, un studiu realizat de Institutul de Politici Publice, in perioada februarie 2006-iunie 2007, releva faptul ca deputatii si senatorii absenteaza de la votul unor propuneri legislative pe aceasta tema. Potrivit statisticilor elaborate de IPP, deputatii stau mai bine la acest capitol, cu o rata a prezentei de 58%. Singurul act normativ de combatere a coruptiei, care a reusit sa intruneasca consensul tuturor grupurilor parlamentare de la Camera Deputatilor, a fost propunerea legislativa 63/2007 pentru modificarea Legii 161/2003, propunere initata de Alianta PNL-PD ce viza extinderea regimului incompatibilitatilor. La Senat, IPP sustine ca "situatia este mai dramatica", rata prezentei la votul asupra legilor anticoruptie fiind de doar 48%.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.