Peste 235.000 de societati comerciale nu au depus situatiile financiare pentru anul 2006 la Registrul Comertului, potrivit datelor centralizate pana la data de 5 septembrie.
Dintr-un numar de 654.876 de societati comerciale care au obligatia de
Peste 235.000 de societati comerciale nu au depus situatiile financiare pentru anul 2006 la Registrul Comertului, potrivit datelor centralizate pana la data de 5 septembrie.
Dintr-un numar de 654.876 de societati comerciale care au obligatia de depunere a situatiilor financiare pentru anul 2006 la Registrul Comertului, doar 419.564 de societati (64%) au facut acest lucru, in timp ce 235.312 de societati comerciale au depasit chiar si ultimul termen de depunere a situatiei financiare pentru anul financiar 2006.
Potrivit Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, reprezentantii legali ai societatilor comerciale au obligatia ca in termen de 15 zile de la data adunarii generale sa depuna copii pe suport hartie si in forma electronica de pe situatiile financiare anuale la Oficiul Registrului Comertului.
Termenul maxim de depunere a situatiilor financiare este 28 februarie pentru persoanele care, de la constituire, nu au desfasurat o activitate, in aceste cazuri, in locul situatiilor financiare, fiind depusa o declaratie.
Pentru persoanele juridice care aplica reglementarile contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, inclusiv microintreprinderile, termenul de depunere a situatiilor financiare este de 30 aprilie, iar pentru persoanele juridice care aplica reglementari contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara termenul este 30 mai.
Sanctiunile pentru nedepunerea situatiilor financiare in termenul legal prevad amenzi contraventionale de la 2.000 lei la 30.000 lei sau dizolvarea societatii comerciale, la cererea Oficiului National al Registrului Comertului sau a oricarei persoane interesate, incepand cu data la care s-au implinit 6 luni de la expirarea termenului maxim de depunere a situatiilor financiare anuale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.