Cotidianul Gandul a publicat fragmentele din Raportul CSM sub titlul "Concluzii infricosatoare ale anchetei CSM: Tulus - procuror comunist in 2007: dosare aruncate la cos, sentinte date in locul instantei". De acord cu supratitlul: concluziile anch
Cotidianul Gandul a publicat fragmentele din Raportul CSM sub titlul "Concluzii infricosatoare ale anchetei CSM: Tulus - procuror comunist in 2007: dosare aruncate la cos, sentinte date in locul instantei". De acord cu supratitlul: concluziile anchetei CSM in legatura cu Doru Tulus, procuror-sef la nivelul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul DNA sunt infricosatoare.

De acord si cu excelenta concentrare a aberatiilor lui Doru Tulus dezvaluite de ancheta CSM.

Cu toata stima pentru colegii de la Gandul, ma vad obligat sa-i contrazic in ce priveste sintagma procuror comunist.

Documentul redactat de procurorii inspectori ai CSM pun in seama lui Doru Tulus abuzuri pentru care simpla eliberare din functie n-ar fi de-ajuns. Poate doar inchisoarea pe viata ar fi cat de cat in masura sa corespunda celor facute de ortacul lui Daniel Morar.

A le pune sub semnul unei prestatii de tip comunist mi se pare insa prea putin pentru a exprima ce a comis in realitate Doru Tulus.

Procurorii comunisti, mai ales cei din vremea Anei Pauker, au trimis oameni nevinovati la inchisoare, ba chiar si in fata  plutonului de executie.

Ei au respectat insa Legea. Legea de atunci, fireste.

Cine citeste azi Rechizitoriul facut lui Lucretiu Patrascanu are nevoie de o buna cunoastere a trecutului comunist pentru a-si da seama ca acuzatiile de spion anglo-american erau inventate. Pentru ca documentul nu-si trada aberatiile la o simpla lectura.  

Cine citeste Rechizitoriile intocmite de procurorii DNA sub brava comanda a lui Doru Tulus, isi stapaneste cu greu rasul. Ciracii lui Traian Basescu - via Daniel Morar - sunt niste Mihail Drumes travestiti in procurori. Rechizitoriile sunt capodopere ale prozei de toalete publice.

Raportul CSM din care Gandul si Gardianul au publicat fragmente ne deconspira un procuror care a incalcat grav Legea sub semnul lui: asa vor muschii mei, al caror creier nu e in capul meu, ci la Cotroceni!

La emisiunea de ieri de pe Radio Romania Actualitati, "Ziua si evenimentul", a reusit sa spun doar atat: ca daca 30% din ce se spune in Raport e adevarat, atunci e musai sa emigram. A reusit sa spuna doar atat, deoarece emisiunea, dand curs tot mai vizibilei inclinari a microfoanelor RRA in fata lui Traian Basescu, si-a propus sa spele cadavrul sefiei lui Doru Tulus.

Un hot de buzunare incalca Legea sterpelindu-ti portofelul din credinta ca nu-l vede nimeni.

Un bandit iti da una-n cap la adapostul intunericului, tot din credinta ca nu-l vede nimeni.

De ce si-a permis Doru Tulus sa incalce Legea atat de tare?

Din credinta ca nu-l vede nimeni?!

Nu, din ceva mult mai grav, si care da seama de cat de sui au devenit lucrurile sub regimul celui mai dezastruos sef al Romaniei de la Voda Caragea incoace.

Doru Tulus stia ca toate infractiunile sale sunt vazute.

Stia insa ca nu i se va intampla nimic.

Semnul acestei certitudini l-a dat anuntul privind posibila anchetare a lui Tudor Chiuariu, ministrul Justitiei.

In cei 17 ani de taras-grapis al Romaniei de la dictatura la democratie am putut sesiza la toti cei care au comis abuzuri o vadita grija de a nu face astfel incat sa bata la ochi.

Pentru a le descoperi si denunta iti trebuia o anume perspicacitate.

O data cu venirea lui Traian Basescu la Cotroceni, acestei preocupari i s-a pus capat.

Ion Iliescu, de exemplu, conducea intr-un fel sau altul PDSR-ul. Avea insa mare grija ca asta sa nu puta.

Traian Basescu n-are astfel de sfieli.

E si explicabil.

Cand mergi, dupa debarcarea in port, la bordel, ii zici profesionistei de-a dreptul, fara ocolisuri, ce sa-ti faca in schimbul bancnotei puse pe masa inainte.

Domnia sa nu numai ca nu ascunde relatia speciala cu PD, ba mai mult, o afiseaza ostentativ.

Luand exemplul Arendasului de la Cotroceni, slugile din Parchet, din serviciile  secrete, n-au nici o preocupare pentru a-si ascunde abuzurile.

Toata lumea stia ca Doru Tulus e in conflict cu ministrul Justitiei.

Un altul, chiar daca Tudor Chiuariu ar fi fost suspect de-adevaratelea, s-ar fi straduit sa evite banuiala ca-i raspunde ministrului printr-un dosar penal.

Doru Tulus n-a avut astfel de preocupari.

El nu numai ca n-a ascuns marsavia sa, dar, mai mult, a cautat s-o afle toata lumea si mai ales a cautat sa se vada clar ca e o marsavie. Pentru asta:

1) Tudor Chiuariu a fost acuzat de o infractiune de care nu era responsabil in chip evident.

2) Comunicatul emis de Doru Tulus a invocat autosesizarea impotriva ministrului Justitiei dupa vizionarea unei stiri pe un canal tv obscur, pe care nu-l vad nici macar paduchii din lemnaria studioului.

Procurorul-sef Doru Tulus isi imita Jupanul de la Cotroceni.

Face din tupeu o arma infailibila in Romania mamaligii care nu explodeaza!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.