Majoritatea cetatenilor moldoveni sunt de acord cu independenta Transnistriei, daca acest lucru ajuta la integrarea europeana a Republicii Moldova, potrivit unui sondaj efectuat de Centrul CBS-AXA pentru Cercetare Sociologica din Chisinau, relateaza
Majoritatea cetatenilor moldoveni sunt de acord cu independenta Transnistriei, daca acest lucru ajuta la integrarea europeana a Republicii Moldova, potrivit unui sondaj efectuat de Centrul CBS-AXA pentru Cercetare Sociologica din Chisinau, relateaza Tiraspol Times in editia electronica de marti, preluat de Mediafax.
Potrivit sondajului, 68 la suta din cetatenii moldoveni sunt de acord ca Republica Moldova sa recunoasca independenta Transnistriei, daca acest demers este necesar in cadrul procesului de integrare europeana a tarii.
Directorul executiv al centrului CBS-AXA, Ion Jigau, a declarat ca sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1.094 de persoane, in perioada 25 august-3 septembrie, in 60 de orase si sate, inclusiv in capitala Chisinau si in Balti, al doilea oras a marime din Republica Moldova.
Majoritatea respondentilor au declarat ca nu au incredere nici in sistemul judiciar, nici in partidele politice din Republica Moldova. Sondajul releva insa ca populatia area cea mai mare incredere in Biserica si presa.
Cetatenii moldoveni considera, de asemenea, ca nu pot influenta procesul decizional de la nivelul central sau local, potrivit anchetei sociologice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.