Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a declarat, marti, ca Executivul va analiza, zilele urmatoare, situatia creata de respingerea ordonantelor de restructurare a ministerelor si organizarea aparatului Guvernului si va stabili care s
Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a declarat, marti, ca Executivul va analiza, zilele urmatoare, situatia creata de respingerea ordonantelor de restructurare a ministerelor si organizarea aparatului Guvernului si va stabili care sunt variantele pe care le are la dispozitie, relateaza Mediafax.
Mihai Voicu a declarat, dupa votul din Senat, ca in luna aprilie a acestui an, primul-ministru, in conformitate cu prevederile Constitutiei, a transmis o solicitare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, care continea o propunere de remaniere guvernamentala, cu schimbarea componentei politice si a structurii ministeriale.
"Camerele reunite ale Parlamentului au acordat votul favorabil acestei propuneri, iar din acel moment, actualul Guvern era obligat sa transpuna intr.un act normativ cu putere de lege, aceste prevederi", a aratat ministrul liberal.
Acesta a precizat ca votul negativ al senatorilor reprezinta "o contradictie", in conditiile in care ambele Camere ale Parlamentului au dat un vot de sustinere actualei structuri guvernamentale.
"Asadar, votul de astazi este o contradictie. Este adevarat ca este o contradictie numai a unei Camere a Parlamentului, Senatul, pentru ca decizia era a celor doua Camere", a spus Voicu.
Mihai Voicu a tinut sa mentioneze ca ceea ce s-a intamplat in Senat reprezinta "o situatie juridica fara precedent", iar Guvernul va analiza situatia creata si va lua o decizie cu privire la ceea ce are de intreprins.
"Nu am decis asupra nici unei variante, pana nu a existat votul de astazi. Abia in zilele urmatoare vom discuta despre variantele pe care Guvernul le are la dispozitie", a mai aratat ministrul pentru relatia cu Parlamentul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.