>> Ar fi pentru a doua oara cand combinatul tulcean isi inceteaza activitatea in acest an.

Inchis din prima zi a anului pana in prima zi a lunii iulie, Combinatul Metalurgic Feral Tulcea este pe cale sa se inchida pentru a doua oara in ace
>> Ar fi pentru a doua oara cand combinatul tulcean isi inceteaza activitatea in acest an.

Inchis din prima zi a anului pana in prima zi a lunii iulie, Combinatul Metalurgic Feral Tulcea este pe cale sa se inchida pentru a doua oara in acest an. Surse din cadrul colosului industrial, unul dintre cei mai mari angajatori din judetul Tulcea, ne-au furnizat informatia ca in planul de productie al lunii viitoare, doua din cele cinci cuptoare repornite in vara vor fi oprite. Feral SRL si-a repornit productia de la 1 iulie 2007, dupa 6 luni de la sistarea activitatii, decisa de actionari in prima zi a acestui an. In perioada 2005-2007, numarul angajatilor din singura unitate de feroaliaje din Romania a ajuns de la 1.400 la 500, reducerea numarului salariatilor producandu-se pe fondul cresterii repetate a tarifelor percepute pentru furnizarea energiei electrice, a majorarii cu 70% a taxelor pentru prestarile portuare si in conditiile in care China a intrat brusc cu cantitati impresionante pe piata internationala de feroaliaje. In vara acestui an, de pe piata libera a energiei din Romania, Feral a obtinut un nou contract de furnizare a energiei valabil pana la inceputul anului viitor si se parea ca lucrurile au reintrat in normal. Greva generala de la mijlocul lunii iulie precum si alte probleme de ordin economic au facut ca la mijlocul acestei luni perspectiva incetarii activitatii sa revina in actualitate. Tribunalul Tulcea a hotarat luna aceasta amanarea pentru data de 3 octombrie a judecarii procesului privind plata unor despagubiri stabilite de conducerea Feral la o valoare totala de 2,6 milioane de euro imputabila Sindicatului din cadrul combinatului, pe motiv ca angajatii au intrat in greva si au oprit activitatea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.